Usch - vilken rysare, Sundin

Toronto kan missa festen – nu väntar ödesmatcher

HOCKEY

NHL är inne i grundseriens slutskede.

I hockeytokiga staden Toronto är det oroligt.

Laget har tappat och kan missa slutspel.

I svensklaget Ottawa är det tvärtom - laget har slagit klubbrekord i antal poäng, leder sin conference och har bara en förlust på de senaste sju matcherna.

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Mats Sundin och hans Toronto har plötsligt blivit indraget i slutspelsdramatiken i NHL. Och det är nog i n t e kul att vara lagkapten i den hockeytokiga staden om Maple Leafs skulle missa årets fest. Förstå därför om Sundin och coachen Pat Quinn ser nervösa ut.

Två till fyra omgångar återstår för de 30 lagen i NHL.

En del lag är redan klara för Stanley Cup och för en del blir tiden fram till söndag, då grundserien avslutas, en lång väntan på avslutningsfest och semester.

Usch, vilka ödesmatcher

I Mats Sundins Toronto är det oroligt värre just nu. Laget, som inledde säsongen bra, har gått kräftgång i serien och nu ligger laget faktiskt bara sjua i conferencen och är nära att missa slutspelet. Lägg därtill att

Toronto ska möta både Chicago och Ottawa på bortaplan samt att laget har spelat fler matcher än Carolina och Boston som jagar febrilt bakom så förstår man att laget blivit utbuat de senaste hemmamatcherna.

Topplag väntar direkt

Om Toronto går till slutspel väntar något av topplagen Ottawa eller New Jersey. Säsongen kan därmed ta slut riktigt snabbt för Sundin, Jonas Höglund och de andra i Maple Leafs.

I Ottawa är det annorlunda. Laget föll visserligen i natt mot Carolina, men laget gör sin bästa säsong någonsin. 105 poäng totalt och det är ett nytt prydligt klubbrekord.

Alfredsson drömmer

Men enligt hockeyexperter har Ottawa inget att hämta i slutspelet.

- De säger att vi saknar muskler och storlek i laget och kan därmed inte vinna Stanley Cup. Det är inte sant. Vi har allt som krävs för att gå hela vägen, säger lagkapten Daniel Alfredsson, som bland annat gjorde två assist i natt.

Sportbladet synar den tuffa kampen om slutspelssplatserna

Tomas Ros