LHC jublar - och fixar en härlig påskrysare

Tränaren: Vi är bättre än Leksand och Björklöven

HOCKEY

LINKÖPING

Björklöven i onsdags.

Leksand i går.

Och nu lever Linköpings dröm om elitserien.

- Vi är bättre än både Leksand och Björklöven, säger tränaren Mats Weiderståhl inför veckans påskrysare.

Foto: ROGER SCHEDERIN
Tränare Weiderståhl.

Fullsatt, folkligt och festligt är en sliten klyscha, men den beskriver exakt hur det var i Stångebrohallen i går eftermiddag. Alla som ville gå på matchen kom inte in, inne i hallen var det härlig stämning och på isen gick det precis som alla i Linköping önskat: vinst med 4-2.

- För en vecka sedan var det inte lika muntert, men nu har vi slagit både Björklöven och Leksand, säger Mats Weiderståhl.

Vilken härlig rysare

Han fortsätter att hylla laget:

- Alla 23 spelarna i laget gör en kanoninsats mot Leksand. Laget står upp och sliter kopiöst. Vi går runt på fyra kedjor och det kommer att löna sig nu i slutet av kvalserien, säger Weiderståhl.

I och med segrarna mot elitse-rielagen är Linköping i allra högsta grad inblandat i kampen om den sista elitserieplatsen. Södertälje går det förmodligen inte att göra något åt.

Och en snabb titt i spelprogrammet säger att Linköping har en liten fördel med matcher kvar mot båda slagpåsarna Hammarby och Oskarshamn.

Sandberg hjälte

Matchvinnare i går, och även senast mot Björklöven, var rutinerade målvakten Mikael Sandberg, 32 år. Han har spelat ett 20-tal landskamper och har ett SM-silver med Frölunda på meritlistan, men det som händer i Linköping värderar han högt.

- Det vore underbart att gå upp med Linköping, säger Sandberg.

I veckan avgörs kvalserien.

Tala om påsksmäll värd många, sköna elitseriemiljoner.

Fyra klubbar slåss om två platser till elitserien - så avgörs dramat

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM