Rekord av Detroit i natt

HOCKEY

Detroits svenskar ordnade i morse ett nytt prydligt klubbrekord.

Detroit slog Colorado med 4-3 och det var lagets 19:e hemmamatch utan förlust.

Tomas Holmström gjorde ett mål och Nicklas Lidström en assist.

Foto: AP
MATCHENS LIRARE Tomas Holmström (t h) gratuleras av Kirk Maltby efter 3-0 -målet i rekordmatchen i natt.

Vanligtvis brukar matcherna mellan Detroit och Colorado var heta och innehålla en rad utvisningar. Matchen i morse var ett undantag - förutom ett litet slagsmål i mittakten där Adam Foote och Detroits Brown kramades för en kort stund.

Matchen var meningslös med tanke på att lagen redan har sin tabellplacering klar. Colorado har redan vunnit västra serien och Detroit är två i samma tabell.

Foppa fick vila

Lagen vilade en rad nyckelspelare. Bland annat så fick Patrick Roy och Peter Forsberg ledigt. I Detroit slapp stjärnor som Steve Yzerman och Igor Larionov knyta på sig skridskorna och spara krafter till Stanley Cup som startar på onsdag.

Matchen betydde mest för Detroit. Laget hade en mycket fin segersvit att försvara. Inte sedan 27 december i fjol har laget förlorat på hemmaplan och nu slogs ett nytt prydligt klubbrekord.

Matchen började mycket bra för Detroit. 2-0 efter första perioden, där Nicklas Lidström assisterade till på Slava Kozlovs 2-0-mål.

I mittakten punkterade Tomas Holmström matchen med att göra 3-0. Visserligen blev matchen jämn i period tre när Colorado gjorde två snabba mål och ett när två minuter återstod. Men närmare än 3-4 kom aldrig laget från Denver.

Sviten: 19 raka

Därmed slog Detroit klubbrekordet och har nu hela 19 hemmasegrar i rad. Imponerande!

Extra kul var matchen för Tomas Holmström som valdes till matchens lirare.

På onsdag startar Stanley Cup - och Colorado är storfavoriter.

Men fortsätter Detroits hemmasvit blir laget mycket svårslaget.

Tomas Ros