Sundin matchhjälte för Toronto

Avgjorde mot Ottawa på övertid

HOCKEY

STOCKHOLM

Slaget om Ontario har börjat och Torontos kapten visade vägen. Mats Sundin avgjorde med matchens enda mål i sudden death och såg till att bärga en viktig bortaseger mot Ottawa i nattens enda Stanley Cup-match.

Foto: AP
Mats Sundin gav Toronto ledningen med 1-0 i kampen om Ontario.

Slutspel är något helt annat än grundseriehockey. Att Ottawa vunnit samtliga fem tidigare möten denna säsong mot Toronto spelade ingen roll när matchserien mellan lagen inleddes natten mot påskafton.

Maple Leafs visade direkt att tändningen var rejäl med ett par stenhårda tacklingar i början och fortsatte att spela tung, fysisk hockey matchen igenom. Det mer lättviktiga Senators hade svårt att komma loss och trots att Torontomålvakten Curtis Joseph räddade 36 skott var hans kväll inte alltför tuff.

Mats Sundins mål kom efter 10.38 in i sudden death på ett slagskott från långt håll som Patrick Lalime inte lyckades rädda.

Redan i natt spelas den andra matchen mellan lagen. Ottawa får ytterligare en chans att göra mål hemma i Corel Centre och en seger känns som ett måste om laget ska ha en chans att gå vidare.

TT