Johan Hedberg höll nollan

Fortsätter storspela i Stanley Cup

HOCKEY

STOCKHOLM

Johan Hedbergs målvaktsspel chockar alla. Natten mot tisdag höll han nollan för första gången när Pittsburgh besegrade Washington med 3-0 och tog därmed ledningen i matchserien.

Foto: AP
VILKEN VÄGG Johan Hedberg storspelar och Pittsburghs målvaktsproblem verkar vara lösta.

Hedberg storspelade hela matchen och svarade för 34 räddningar. Efteråt stod folk på kö för att hylla honom. Hans makalösa intåg från ingenstans rakt in i rampljuset skapar stora rubriker i Nordamerika.

- Det har varit helt otroligt så här långt, sade matchhjälte själv efter matchen.

Målvaktssidan har länge ansetts vara Pittsburghs svagaste lagdel och det har satts stora frågetecken för försvaret, men efter bara två insläppta mål i finalspelet ser laget nu mycket stabilt ut.

3-0-segern grundlades av en annan spelare som varit ratad en längre tid. Kevin Stevens, som började säsongen på Philadelphias avbytarbänk, gjorde det viktiga första målet.

Suddenmål

Toronto går mot seger i matchserien mot Ottawa. När Cory Cross sköt in 3-2 i sudden death betydde det att Maple Leafs har 3-0 i matcher och kan avgöra hemma i Air Canada Centre i nästa match.

Hete lagkaptenen Mats Sundin gjorde första målet och Nik Antropov det andra. Inte förrän i tredje matchens tredje period lyckades Ottawa äntligen spräcka Curtis Josephs nolla genom Marian Hossa och med 35 sekunder kvar med en extra utespelare på isen kunde Daniel Alfredsson kvittera. Men till ingen nytta.

Bortasegrar

I den täta matchserien mellan Buffalo och Philadelphia kunde Flyers reducera ställningen till 1-2 i matcher efter en bortaseger, 2-3, i Buffalo. Samtliga tre matcher har varit uddamålssegrar på bortaplan.

St Louis vann en övertygande bortaseger mot San José med 6-3 och har nu kopplat greppet om matchserien igen med 2-1 i matcher. Niklas Sundström och Marcus Ragnarsson hade varsin assist för San José.

TT