Hardy ska peta nio man

”Det är bara angenäma problem”

HOCKEY

32 spelare finns med i Tre Kronors trupp.

Snart ska nio namn bort - och ytterligare petningar kan bli aktuella innan VM.

- Svårt? Nej, vi har bara angenäma problem, säger förbundskaptenen Hardy Nilsson.

Foto: LASSE ALLARD
3-1 mot Finland i går (här jublar Andreas Johansson) var dagens andra glada besked för Tre Kronor. Tidigare under dagen blev ju fyra NHL-proffs klara för VM-spel i Tyskland.

Sällan har det funnits så många spelare att välja på inför ett världsmästerskap. Resultaten i NHL går Tre Kronors väg och truppen sväller för varje dag.

I går blev ytterligare fyra proffs VM-klara.

- Jag är nöjd, säger Hardy Nilsson. Men man ska komma ihåg att vi även haft en del oflyt. Spelare som Markus Näslund, Mattias Norström, Marcus Ragnarsson och Niclas Hävelid har ju alla tvingats tacka nej på grund av skador.

Idag kommer Tre Kronor-ledningen att sätta sig ner för att se över det tillgängliga spelarmaterialet. Redan under kvällen kan några spelare få det tunga beskedet att de måste lämna truppen innan morgondagens landskamp mot Finland i Helsingfors.

- Det kan bli så, säger Hardy Nilsson. Nu måste vi börja forma stommen och det är klart att en del spelare måste bort.

- 32 spelare är alldeles på tok för många...

De hoppas på Salo eller Hedberg...

Sammanlagt 23 spelare får VM-biljetter och det är inte alls säkert att landslagsledningen kommer att anmäla alla till att börja med.

Troligtvis lämnar man en målvaktsplats öppen - för antingen Tommy Salo, Edmonton, eller Johan Hedberg, Pittsburgh - och sedan kan det bli aktuellt att ställa över några utespelare i premiären mot Lettland den 29 april.

- Sedan har vi ju möjligheten att byta spelare under andra VM-veckan. Om inte förr så då kan det bli tal om förändringar, säger Hardy.

...och fler proffs kan vara på väg

För fler proffs kan vara på väg redan nästa vecka.

- Intresset bland proffsen verkar vara stort och jag förstår varför. OS går nästa år och där vill alla vara med, säger Hardy Nilsson.

Angenäma problem var ordet.

Klara för VM – de ska bort

Patrik Thornéus