Hedberg: Salo kommer till VM

Edmontons målvaktsstjärna klar i dag

HOCKEY

Frågetecknen är uträtade - Tommy Salo är klar för VM.

Tre Kronors ledning har pratat med Edmontons målvakt, och han har tackat ja till spel.

- Han kommer, säger landslagets general manager Anders Hedberg.

Foto: LASSE ALLARD
Anders Hedberg.

I går förklarade Tommy Salo för Sportbladet att han ville spela VM efter att hans Edmonton blivit utslaget ur Stanley Cup av Dallas.

Salo motiverad

Motivationen fanns där - men det fanns också ett stort problem.

Ingen från landslagsledningen hade kontaktat målvaktsstjärnan.

Dessutom ska Salo enligt uppgifter i media ha satt upp ett krav för att komma till VM: han skulle få börja turneringen som förstemålvakt.

Att Salo nu dyker upp betyder enligt Anders Hedberg inte att han fått en sådan garanti, men Hedberg antyder ändå att NHL-spelaren blir förstavalet.

- Det är alldeles för starkt att uttrycka det så att vi lovat honom. Men han kommer ju inte hem för att sitta på sidlinjen.

Liv lämnar truppen

Trots en bra insats i träningsmatchen mot Finland i förra veckan blir det nu HV 71:s Stefan Liv som får lämna laget. Kvar i truppen finns Mikael Tellqvist och Andreas Hadelöv.

Förutom målvakten Liv fick även Niklas Kronwall, Christian Berglund, Jimmie Ölvestad och Mathias Tjärnqvist i dag det trista beskedet att de inte kommer att få spela VM.

Tommy Salo ansluter till Tre Kronor på fredag. Sverige spelar sin första match i VM mot Lettland på söndag. Någon som tror att Salo inte vaktar buren?

Anders Bäckström