Dukat för hockeyfest

HOCKEY

Årets ishockey-VM avgörs i Tyskland under två veckor, 28 april till 13 maj.

TV 3 och dess systerkanal Viasat Sport sänder 28 matcher, från gruppspelsmatchen Österrike–Finland (lördag 28 april) till finalen i Hannover (söndag 13 maj).

Alla Tre Kronors matcher sänds i TV 3, den större av de båda kanalerna.

Värdlandet Tyskland har på senare år blivit ett smått hockeytokigt land, även om ishockeyn fortfarande är en lillebror till den allt mer dominerande fotbollen i vårt södra grannland.

Och på nationell nivå har det aldrig gått riktigt bra. Tyskland tillhör medelmåttorna bland Europas hockeyländer. I DEL, tyskarnas elitserie, är det på senare år Adler Mannheim som har dominerat. Andra bra lag är Kölner Haie, München Barons och Hannover Scorpions.

TV 3 och Viasat Sport ställer upp med en manstark kommentatorskara. I studion sitter som vanligt Claes Åkeson och växlar ibland med Suzanne Sjögren. Vid sin sida har de Håkan Södergren, Tommy Boustedt och Jonas Bergqvist. Referaten på plats sköts av Åke Unger, Lasse Kinch, Rickard Segeborn och bland expertkommentatorerna märks denna gång Bo ”Kulon” Lennartsson, tidigare framgångsrik tränare för Färjestads BK.

Alla matcherna som sänds i TV3 och Viasat sport

Pelle Jacobsson