Hockey-VM med TV 3 är faktiskt - skitroligt

HOCKEY

Man tror inte sina ögon; TV 3:s sändningar från hockey-VM är ju... kul.

Eller vadå kul; de är skitkul. I går skrattade jag högt minst två gånger.

Och inte hånskratt som det kanske brukar vara när... ja, ni vet vilka... babblar på, utan djupt välmotiverade skratt som orsakades av skämt som var avsedda att locka fram skratt.

Rheborg rockar i Köln.

Ni såg kanske själv.

Johan Rheborg körde en del taktik med Mikael Renberg, Mathias Johansson och Andreas Hadelöv och visade hur man psykar en målvakt genom att säga att hans mamma är homo. Såna grova grejer hade väl förorsakat några hundra tusen i böter om de kommit från Lazioklacken men nu var det ju s-a-t-i-r.

Så var det en del om att bröderna Schedin skulle lura motståndarna genom att vara så himla många... helst fler. Helkul, faktiskt.

Kinch - rolig utan satir

Och sen kom Lasse Kinch och det var inte satir men kul ändå och sen kom Jörgen Mörnbäck och var Lars-Tommy och stirrade in i kameran med värsta Olof Palme-looken och sen drog han en dialog om hur viktigt det är att känna trygghet.

-Säg så här, känner vi trygghet känner motståndarna också trygghet...

Absolut. Det var samma härliga elaka satir som när han lustmördade Tomas Nordahl och Glenn Hysén.

Och sen kom Lasse Kinch igen och då var det ju kul och sen kom Claes Åkeson och han har ju sett lite sliten ut tidigare i VM men nu såg han hur nyponfräsch ut som helst. Skönt. Det är viktigt att Åkeson ser n ä r v a r a n d e ut. Man klarar inte Lasse Kinch o c h en frånvarande Åkeson. Det blir för mycket. Det blir som om Järphammar skulle samsas med Victoria Silvstedt. Eller Guillou med Skytte. För mycket.

De tyska cheerleaderna känns inte bra. För en gammal praktiserande feminist som mig känns det verkligen som ett bekymmer att man ska behöva utsättas för sånt om några dar.

För oss synnerligen intresserade feminister ska det bli kul att se om Liza Marklund även läser lusen av sin mentor, kollega och vän Jan Guillou eller om hon nöjer sig med Göran Skytte...

Skulle inte Leila K passa i Celtic?

Lite kul är det ju också att b å d e Jan Guillou och Charlotte Permell fått Kent Finell-priset. Det är tufft på toppen.

Det mest intressanta med Zlatans straffsituation är ju att i e n tv-kamera ser det inte alls ut som straff, utan som en solklar filmning. Men i alla andra kameror är det straff. Det är svårt att vara domare.

Tony Rickardssons "Båtbenet behövs ju egentligen inte" kan ju bara betyda att han är hjälte eller dåre.

Svensktoppen

1. Patrik Andersson

2. Johan Hedberg

3. Peter Forsberg

4. Tommy Salo

5. Guif

Svenskbotten

1. Andreas Andersson

2. Johan Mjällby

3. Anders Frisk

4. Martin Ingvarsson

5. Jonas Finn-Olsson