”De längsta två dagarna i mitt liv”

Sedin talar ut om skadan

HOCKEY

KÖLN

På tisdag åker han troligtvis till Vancouver.

- Det finns alltid risker med en ryggskada, så det är klart att man är lite orolig. Men läkarna säger att jag ska bli bra och dom brukar veta, säger Daniel Sedin till Sportbladet.

Foto: MATS STRAND
Daniel Sedin har skrivits ut från sjukhuset.

I går eftermiddag blev Daniel Sedin utskriven från sjukhuset i Köln.

I fredags vaknade Daniel Sedin med svåra smärtor i ryggen. Samma eftermiddag röntgades han i Köln och läkarna konstaterade att han drabbats av diskbråck.

Under några timmar diskuterade svenske landslagsläkaren Lennart Hovelius en operation i Köln, men Daniel Sedins NHL-klubb Vancouver sa nej.

Istället skickades den fysioterapeuten Mike Bernstine till Tyskland.

"Ryggen känns lite bättre"

- Det har varit många turer, det har det. Men nu har vi rett ut allt och i dag (läs: i går) har jag tränat lätt i en bassäng på sjukhuset. Ryggen känns faktiskt lite bättre, säger Daniel Sedin.

Fortfarande är det inte bestämt om han kommer att opereras eller inte.

- Nej, har jag tur kan den bli bra ändå. Troligtvis åker jag och Mike till Vancouver på tisdag. Där kommer läkarna att undersöka mig noga och först efter det bestäms det vilken behandling som sätts in, säger Daniel Sedin.

Skadan oroar Vancouver-ledningen, som satsat miljontals dollar på sedinarna.

I går kom även klubbens general manager Brian Burke till Köln.

- Jag vill träffa Daniel personligen. Just nu vet jag inte så mycket, det vet nog ingen. Men klart är att vi ska ta reda på vad som är fel och efter det ska han få den bästa läkarvård som finns, säger han till Sportbladet.

"Bättre bli skadad nu"

Daniel Sedin tar uppståndelsen med ro.

- Äsch, det är sånt som händer. Bättre att bli skadad nu än under säsongen. I sommar har jag ju tid på mig att rehabilitera mig, säger han.

Daniel Sedin är glad över att vara utskriven. Dygnen på sjukhuset höll på att bli för mycket.

- Dom två dagarna var nog dom längsta i mitt liv. Det fanns en tv, men ingen av kanalerna visade ishockey. Sedan var jag hela tiden tvungen att ligga. Först i dag har jag fått börja röra på mig, säger han.

Fick du besök vid sjuksängen?

- Ja, Henke var förbi och pratade lite. Sedan har "Hovan" (landslagsläkaren Lennart Hovelius) funnits här och han pratar ju en del" Men i övrigt har det varit lugnt.

Till Vancouver i morgon

I går träffade Brian Burke Daniel Sedin för att diskutera hur och var skadan ska behandlas.

Passar bara flygtiderna kommer Daniel Sedin och fysioterapeuten Mike Bernstein att åka till Vancouver på tisdag förmiddag.

Innan helgen kommer det att beslutas om en eventuell operation.

Patrik Thornéus