Pittsburgh utspelat av New Jersey

HOCKEY

Det ser mörkt ut för Johan Hedberg och Pittsburgh.

Inför kvällens match stod det 2-1 i matcher till New Jersey.

Nu, efter förlust hemma med 0-5, har de en avgörande match i New Jersey som väntar

New Jersey kopplade greppet om matchen direkt.

Devils började första perioden bäst. De hade en rejäl målchans redan efter någon minut in i matchen, vilken Hedberg räddade. Men med 1.47 minuter kvar av den första perioden gjorde Patrik Elias 0-1 till New Jersey. Han styrde pucken in i mål och Hedberg var chanslös. Målet var Elias sjunde i slutspelet.

Under andra perioden utökade Devils sin ledning genom ett skott från Brian Rafalsky, målet tilldelades Jason Arnott, men det såg mer ut som att skottet tog Hedbergs klubba och gick in i mål. Pinguins hade chans att reducera till 1-1 i momentet innan, men det ville sig inte.

Med 4.26 minuter kvar i andra perioden gjorde Petr Sykora 0-3 till gästande New Jersey, med ett perfekt skott upp i krysset bakom Johan Hedberg.

I tredje perioden gör Herdina matchens enda mål för Pittsburgh – ett självmål 4.17 in i tredje perioden, men det är Jason Arnott som är sist på pucken i Devils och tilldelas målet. Cirka 10 minuter senare gör Brian Rafalsky ytterligare ett mål – ett drömmål rakt upp i krysset. Rafalsky som spelade i Brynäs säsongen 1995/1996 leder nu poängligan bland backarna.

Det är samma kedja i Devils som stått för samtliga mål i matchen.

Heidi Silvander