Jaromir Jagr till Washington

Överraskande trade klar i dag

HOCKEY

Så sent som i går verkade det nästan vara klart med New York Rangers. Men i dag fick NHL:s störste stjärna efter en lång tids spekulationer klart med en ny klubb.

Och det blev en överraskning för de flesta.

Jaromir Jagr spelar för Washington när NHL drar i gång i höst.

Foto: AP
Jarmoir Jagr lämnar Pittsburgh efter elva säsonger i klubben.

Den stora traden blev klar i dag. Den för Jagr och Frantisek Kucera från Pittsburgh till Washington och tar Kris Beech, Michal Sivek, Ross Lupaschuk i motsatt rikting.

Washington kommer dessutom att kompensera Pittsburgh i framtiden.

Den 29-åriga tjecken har på sina elva NHL-säsonger i Pittsburgh vunnit NHL:s poängliga fem gånger. Av dessa fem har fyra kommit de fyra senaste åren. Förra säsongen gjorde han 121 poäng (52+69).

I Washington blir Jagr klubbkamrat med svenskarna Calle Johansson och Ulf Dahlén.

Målfarlig duo

Jagr kommer att göra Washington till ett bättre lag. Hur bra laget blir är för tidigt att spekulera om, men laget kommer att få en riktigt målfarlig duo i Jagr och slovaken Petr Bondra.

- Vårt stora mål inför den kommande säsongen var att förbättra vår offensiv. Genom att ta hit en av de offensiva toppspelarna har vi gjort det, säger Washingtons general manager George McPhee i ett pressmeddelande.

Hur det kommer att gå för Pittsburgh är mer osäkert. Laget hade inte råd att behålla Jagr och enligt AP är 18 spelare free agents.

Klubben får nu koncentrera sig på att skriva kontrakt med Martin Straka, Robert Lang, Alexei Kovalev och Darius Kasparaitis.

Det kommer dock i vilket fall som helst att bli ett tungt lass att dra för Mario Lemieux.

aftonbladet.se (websport.aftonbldet.se)