Fagerlunds sista dag på jobbet

”Målsättninnen var att ta guld”

HOCKEY

GÖTEBORG

Det sista Rickard Fagerlund fick göra som svensk förbundsordförande, var att hänga bronsmedaljerna runt halsen på Tre Kronors spelare.

- Visst var det kul att vi vann, men det finns en besvikelse i botten. Målsättningen var ju att ta VM-guld, säger han.

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Rickard Fagerlund slutar.

På årsmötet i juni avgår Rickard Fagerlund som förbundsordförande.

Efter 19 år.

- Och jag hade hoppats på ett VM-guld här i Göteborg, men tyvärr blev det inte så. Samtidigt är jag mycket nöjd med avslutningen. Vi låg under, vände matchen och skapade den bästa stämningen på läktarna hittills under VM. Precis som det ska vara i ett VM på hemmaplan.

- Men bästa matchen i VM hittills var den mot Slovakien i kvarten. Den kändes nästan som den moraliska finalen. Det var synd att vi inte vann den.

- Jag är helt säker på att Slovakien vinner VM-finalen mot Ryssland. Och jag är bra på att tippa.

I går var Fagerlund så kallade Oddset-gäst hos TV 3 och hade satsat 5 000 kronor på att det skulle bli 4-3 till Sverige. Hade det tipset gått in hade det gett 92 000 kronor i utdelning.

- Och jag hade bestämt att hela summan skulle gå till damhockeyn, säger Fagerlund. Så går klantskallarna och för 5-3 då det bara är sju sekunder kvar. Jag får säga åt tjejerna att skicka räkningen till Nichlas Falk, som gjorde det där sista målet.

Nu lämnar Fagerlund över ett hockey-Sverige där alla våra landslag visat en nedåtgående trend de senaste åren, inte minst juniorerna.

- Men som helhet tycker jag att Tre Kronor gjort en bra säsong.

Men nu är det slutarbetat nationellt.

Däremot sitter Rickard Fagerlund kvar i Internationella ishockeyförbundets (IIHF:s) styrelse och är dessutom ordförande i marknadskommittén, som jobbar med att ta fram en ny Europaliga.

Så arbetslös blir han inte.

Tur det, kanske.

Mats Wennerholm