Hedberg klar som bas i NHL

Ska jobba för Ottawa Senators

HOCKEY

Anders Hedberg lämnade jobbet som general manager för Tre Kronor i våras.

Nu har han tackat ja till ett liknande arbete - i NHL.

Foto: LOTTE FERNVALL
Anders Hedberg får nytt jobb i NHL.

Redan i dag startar han sitt arbete som "direktor of player personnel" i Ottawa Senators, han blir ansvarig för spelartruppen.

- Jag tror egentligen inte att det går att översätta till svenska, men jag, general managern och en till ingår i ledningsgrupp för hela organisationen. Jag ska kunna spelarmarknaden och ha hockeykunskaper. Jag kommer säkert att vara i Ottawa 4-5 gånger per år, sedan ska jag se hur de draftade spelarna utvecklar sig, se vad de har för löneanspråk och så. Det är en kombination av idrott, underhållning och ekonomi. Administrativt, men fortfarande känna svettlukten i omklädningsrummet.

Bor kvar i Sverige

Han har skrivit på ett kontrakt som gäller över tre år, men det första året kommer han och familjen bo kvar i Sverige, eftersom det yngsta barnet har ett år kvar i gymnasiet.

Anders Hedberg spelade själv under sju säsonger i NHL och har efter karriären arbetat för Edmonton Oilers och Toronto Maple Leafs. Han har gjort sig ett namn i Nordamerika och har goda kontakter med Europa.

- Detta känns som en riktig utmaning. Efter att ha varit general manager för Sverige fanns det inga jobb i Europa som var lika spännande som detta.

Det finns tre svenskar i Ottawa Senators spelartrupp, Rickard Persson, Daniel Alfredsson och Magnus Arvedson.

Anna Carlsson