Småkronorna avslutade med förlust - mot Schweiz

Håglösa, stillastående och oinspirerade svenskar

HOCKEY

Motivation slår klass.

Det visade sig när Sverige förlorade med 3-5 mot Schweiz i den sista matchen i junior-VM i ishockey i Halifax, Kanada.

I och med förlusten slutade Sverige på en åttondeplats.

Något vidare intresse för matchen mot Schweiz tycktes inte Småkronorna ha. Det var håglöst, stillastående och oinspirerat i det svenska laget. Resultatet blev därefter.

Schweiz kunde ta ledningen med 0-2 innan Andreas Falk reducerade till 1-2 med en knapp halvminut att spela av den första perioden.

Skottstatistiken 12-7 i Schweiz favör talar också sitt tydliga språk.

Redan 26 sekunder in i den andra perioden kvitterade Alexander Steen i spel i numerärt underläge, och ett visst hopp tändes hos Småkronorna. Ett hopp som släcktes lika snabbt.

För i power play återtog Schweiz ledningen med 3-2 och kunde i bytet därefter gå ifrån till 4-2. Två mål som inte såg helt otagbara ut och som den svenske målvakten Mathias Fagerström nog borde ha räddat.

Den sista perioden blev lika ointressant som dålig. Humöret och orken sviktade hos båda lagen och det var riktigt grinigt. Den norske domaren Thor Olav Johnsen tvingades skicka spelare till utvisningsbåset i parti och minut.

Yared Hagos fick avsluta det svenska målskyttet i den sista perioden då han efter 16.22 reducerade till 3-5.

I och med förlusten slutade Sverige på en åttondeplats i årets junior-VM, men var sedan tidigare kvalificerat för fortsatt spel i A-gruppen.

TT-Sportbladet