Boustedt: En spännande idé

Utvecklings- ansvarige gillar tanken på fyslicens

HOCKEY

Hockeyförbundets utvecklingsansvarige Tommy Boustedt gillar förslaget om fyslicens.

- En spännande idé som vi ska diskutera på nästa möte, säger han.

Tommy Boustedt.

Tommy Boustedt ingår i en grupp inom Svenska Ishockeyförbundet som sedan i höstas arbetar med en utredning om hur svensk hockey ska hitta tillbaka till världstoppen.

24 januari ska gruppen presentera ett 10-punktsprogram för ordförande Kjell Nilsson och övriga i styrelsen.

En av punkterna handlar om det som debatterats i veckan: Hur kan ungdomars fysiska status förbättras?

"Intressanta idéer"

I nästa vecka har gruppen ett avslutande möte och där kommer Pelle Svenssons förslag att diskuteras.

- Jag har stor respekt för Pelle som idrottsman och ledare. Självklart är det intressant att lyssna på hans idéer, säger Tommy Boustedt.

Diskuterat tidigare

De båda var i kontakt redan för ett par år sedan där ett samarbete mellan ishockey och brottning diskuterades. Av olika anledningar rann det ut i sanden men nu hoppas Boustedt kunna ta upp tråden på nytt.

- Brottningsträning är en allmänt bra träningsform för att bygga upp sig rent fysiskt. Många hockeylag använder sig redan av brottartränare.

Svårt med påbud

På en punkt vill Boustedt dock reservera sig: Han tror inte att folkrörelsen ishockey kommer att tillåta ett förbud mot de ungdomar som inte klarar fystesterna.

- Spontant känner jag att vad gör man med de som inte vill satsa mot eliten? De som vill spela för skojs skull i division fyra? Vi är faktiskt en folkrörelse och det är svårt med påbud i unga åldrar, säger Boustedt.

Robert Laul