Greps i morse – efter fylleslag

Känd ishockeyledare skämde ut sig på kändisfest: Han var full, dum och stimmig

1 av 2 | Foto: hasse rosentahl
HÄR GRIPS IDROTTSLEDAREN Klockan 00.53 fick polisen larmet om fylleri. Det var den kände hockeyledaren som först hade urinerat i en trappuppgång och senare bråkat med vakterna. När polisen kom till platsen för att gripa mannen gjorde han motstånd. Ledaren fördes till Södermalmspolisen där han fick sova ruset av sig.
HOCKEY

Festkvällen på Tomas Brolins krog slutade med en präktig skandal för den kände ishockeyledaren.

Kraftigt berusad greps han av polis, efter att bland annat ha urinerat i en portuppgång och gjort våldsamt motstånd mot vakter och polis.

– Han var full och dum, säger en av dörrvakterna.

I går var det stor premiärkväll för TV4:s nysatsning på travprogrammet Vinnare. Efter att travkvällen på Solvalla var slut fortsatte firandet på Tomas Brolins populära innekrog Undici, där nöjesprofiler som Kristin Kaspersen och hennes mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson minglade med flera av Sveriges stora idrottsprofiler.

Blev arg

För en av idrottsprofilerna, en av Sveriges mest kända ishockeyledare, slutade natten hos polisen.

Enligt uppgifter från polisen och vittnesmål från vakterna på Undici började bråket med att ishockeyledaren tog sig in i en port utanför krogen för att kissa. När vakterna tillrättavisade honom blev han arg och gjorde så våldsamt motstånd att de valde att förse honom med handfängsel.

– Han var full och dum och stimmig, säger en av vakterna.

Gjorde motstånd

Klockan 00.53 fick polisen ett larm om fylleri, de var snabbt på plats och omhändertog ishockeyledaren enligt lagen om omhändertagande av berusade, LOB.

– Han fortsatte göra motstånd även när polisen kom, säger en av vakt till Sportbladet.

Till slut kunde polisen lugna ner den kände idrottsprofilen och fösa in honom i polisbilen, för vidare transport till Södermalms polisstation.

– Han kommer att få sova ruset av sig här i natt. En anmälan är under distribution, han är misstänkt för skadegörelse och förargelseväckande beteende, säger Jens Mårtensson, vakthavande vid Södermalmspolisen.

Stora framgångar

Ishockeyledaren har en mycket framträdande roll i sin förening och har hyllats för sina insatser i elitserieklubben.

Framförallt har man pratat om hans ”fingertoppskänsla” och hans goda kontakter. Som spelare hade han också stora framgångar och han har spelat i elitserien under flera säsonger.

Sportbladet försökte i natt nå ledare i klubben för en kommentar – utan framgång. Vad nattens händelser kommer att innebära för ishockeyledarens fortsatta karriär i klubben är oklart.

Här är fler skandaler med sprit & stjärnor

Simon Bank, Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM