”AIK kan skrälla borta mot Skellefteå”

Sportbladets Mats Wennerholm chattade med läsarna

HOCKEY
Foto: Peter Kjellerås
Sportbladets hockeykrönikör Mats Wennerholm chattade.

AIK säger: Tja, Hur tror du AIK kommer å klara sig? jag tror att dom kan slå brynäs om dom får igång sitt spel, ha en trevlig dag. / Markus

Mats Wennerholm säger: Jag tvivlar. Brynäs ser starka ut.

Stefan säger: Hej Mats! Vet du vad Lärking båste för när kan samtalade med måldomaren i timrå matchen?

Mats Wennerholm säger: Nej, jag var i karlstad, så jag såg inte Frölunda-Timrå.

ankan säger: vad tror du om rögle?

Mats Wennerholm säger: jag tror inte Rögle kommer att tillhöra topplagen. Men samtidigt är det bara en kvalificerad gissning. Det ser jämnt ut.

gabbe säger: kan du hitta ett fint odds idag, du som e en expert

Mats Wennerholm säger: Man ska aldrig rekommendera andra hur de ska spela, för det brukar alltid gå åt skogen. Men både Brynäs och Hammarby ser spelbara. Ska jag hitta en skräll blir det AIK borta mot Skellefteå.

AIK säger: vad tror du om Skellefteå AIK:s chanser i kvalserien?

Mats Wennerholm säger: Jag har ju tippat dem sist i dagens tidning, men jag tippade Timrå sist i elitserien i höstas. Så vem vet?

MrBuddhaboy säger: Vad anser du om domarbedömningarna i slutspelet? Låter man inte de spelförstörande momenten gå till överdrift?

Mats Wennerholm säger: Jo, jag tycker det är väldigt mycket fasthakningar och fasthållningar. I NHL är man stenhårda mot sånt numera. Men jag tycker inte att något lag är värre än något annat. Spelarna är blixtsnabba att hitta nivån.

landskronit säger: varför tror du att det är sådan skillnad mellan denna säsongens Timrå jämfört med förra säsongens?

Mats Wennerholm säger: Allt har fallit på plats och jag och andra experter underskattade laget kraftigt efter fjolårets sistaplats. Bra värvningar och ett spelsystem som passar - plus ett jäkla go i truppen.

Nisse Tumba säger: Vilket lag håller du på i elitserien ?

Mats Wennerholm säger: Jag håller faktiskt inte på något lag. Men jag vill helst se Frölunda och Färjestad i en final eftersom det är Sveriges två bästa lag just nu. Det visade de i grundserien.

Ejvand säger: Hej Mats! Hur stora möjligheter tror du Djurgården har att vinna en match mot Färjestad?

Mats Wennerholm säger: Ska de vinna bör de nog göra det i morgon. Färjestad är väldigt starka hemma. Tyvärr tycker jag Djurgården ser lite tröttkört ut. De fick spela sju matcher i kvarten och går runt på lite folk. Sådant sliter.

Ejvand säger: Tja Mats. Vad tycker du att Jens Karlsson ska få för straff för olämpliga uppträdande?

Mats Wennerholm säger: Christian Sjögren i Timrå fick nio matcher. Karlsson bör få något liknande. Man måste vara stenhård mot den typen av tacklingar bakifrån.

Stefan säger: Vad är det bästa/sämsta med att vara sportjournalist?

Mats Wennerholm säger: Bäst är väl alla resor och all världsidrott man får se.

Sämst vet jag inte. Det kan vara stressigt ibland och arbetstiderna är sena.

Lulebo säger: Vad tycker du om Luleås nya tränare Jens Hellgren?

Mats Wennerholm säger: Jag känner honom inte så väl, men minns honom som spelare. Men vad jag hört från andra ska han vara en väldigt duktig tränare också. han gjorde ett bra jobb, i Nyköping, även om han fick gå i vintras.

hockeyfreaket säger: Tror du att Hammarby har nån chans att skrälla ? Brynäs ser ju starka ut! men tror du på bajen ?

Mats Wennerholm säger: Ja, är det något av de allsvenska lagen jag tror på, så är det Hammarby. Jag har en känsla av att deras hockey kommer att passa bra i kvalserien. De har ett antal matchvinnartyper också, som är viktigt i en kort serie.

Kranish säger: vilka 2 lag vill du helst ska gå upp?

Mats Wennerholm säger: De två bästa.

Anders säger: Vad tycker du om dom fulla tacklingarna som har varit nu på senaste?? Typ Tacklingen Som ägde rum mellan VF - Timrå "Jens Karlsson"

Mats Wennerholm säger: De ska leda till långa avstängningar. De är inte bara farliga för de spelare som drabbas, utan skrämmer även i väg många ungdomar från hockeyn.

Calle säger: Har LHC någon chans i kvalserien?

Mats Wennerholm säger: Absolut. LHC är väl en av favoriterna. Jag tippade dem trea. Anledningen är att det är väldigt svårt att slå om och plötsligt bli ett vinnande lag, som krävs i kvalserien. Och LHC har inte vunnit så ofta i vinter.

jonas 18 säger: Vilka vinner SM--Guld??

Mats Wennerholm säger: Jag sa Frölunda redan innan säsongen startade och står fast vid det.

Men de får det tufft om Färjestad går till final.

BIKare säger: Är du stolt över ditt sätt att agera som krönikör på nordens största tidning??? Skriva lögner och förtala en förening typ Bofors ik

Mats Wennerholm säger: Ja, mitt jobb är att ha åsikter och sticka ut hakan. Ibland passar det inte alla och det är smällar jag får ta. Jag hävdar fortfarande att Bofors är mycket beroende av Färjestad. Men visst finns det hockeykultur i karlskoga. Där byggde för övrigt första isbanan som låg utanför Stockholm.

Dr Krall säger: Vem är elitseriens bästa målvakt, forward och back enligt dig?

Mats Wennerholm säger: Henrik Lundqvist i mål, Ronnie Sundin som back och efter den säsong som gått måste jagb säga Mikael Karlberg, som forward.

Gerard säger: vad tycker du att sparkade tränare "byter lag med varandra" skulle inte nytt blod vara bra för elithockeyn?

Mats Wennerholm säger: Visst har du rätt. Men jag tror klubbarna är rädda för att prova något nytt. Titta bara på HV 71 som anställt Pär Mårts. Man tar det säkra före det osäkra. Ett undantag är Luleå, där opröävade Jen hellgren blir ny tränare. Det ska bli intressant att följa.

Lule mot SM-guld säger: Vilken elitserietränare respekterar du mest?

Mats Wennerholm säger: Conny Evensson, utan tvekan. Han är stor som både vinnare och förlore. Aldrig något gnäll på domare eller andra bortförklaringar.

Hardy-Bacardi säger: Skellefteå AIK gör överlägset flest mål och släpper in minst mål BÅDE under hösten och våren, ändå får spelarmaterialet minst antal plus bland kvallagen. Hur kommer det sig?

Mats Wennerholm säger: Jag gjorde min bedömning efter senaste tidens spel och då har det sett ut som Skellefteå är på väg ner.

MrBuddhaboy säger: Vem är sveriges bästa spelare genom tiderna?

Mats Wennerholm säger: Vädligt, väldigt svårt att säga.

Men tvingas jag välja en så säger jag faktiskt Nicklas Lidström. Han har aldrig fått den uppskattning han förtjänar.

bobo säger: Vem är elitseriens mest överskattade spelare i ditt tycke?

Mats Wennerholm säger: Känslig fråga. Ska vi se til säsongen totalt, måste det ha varit Jan Mertzig i Linköping, som sedan försvann med en skada. Han var långt ifrån gamle Mertzig.

Ö-vik säger: När skall du be om ursäkt för vad du skrev om Weinis och Zetterberg?

Mats Wennerholm säger: Nu vet jag faktiskt inte vad du syftar på.

Koffe säger: Vill du stänga Elitserien??

Mats Wennerholm säger: Absolut inte. Jag vill helrre ha fjorton lag i elitserien, bort med derbygrupperna och 52 matcher per säsong. Jag tror att en stängd serie skulle vara en katastrof ur publiksynpunkt, men även spelmässigt.

Ö-vik säger: Att sprida en massa strunt i er tidning om att ingen av de båda skulle platsa i NHL.

Mats Wennerholm säger: Jaså, det. Ja, jag trodde de skulle få det svårare än de haft. Weinhandl har väl i och för sig hoppat upp och ner i farmarlaget. Z hade en trög höst, men coacherna trodde på honom. Och de gjorde de rätt in vad det verkar.

Koffe säger: Vad tycker du om Niklas Wikegård?? Han kastar matchprogram mot HV-Fansen å kastar vattenflaska på plan å klagar på TV4 att de är en pisskanal sen den där Bilkrocken så är han helt...förändrad

Mats Wennerholm säger: Jag kan inte uttala mig och enskilda händelser, men visst har han varit ovanligt gnällig på sista tiden. Det är fel på allt och alla - utom hans eget Djurgården.

Olle säger: vilket lag skulle du helst vilja va manager för?

Mats Wennerholm säger: Färjestad. Där finns ekonomiska muskler och alltid ställa ett topplag på isen.

Koffe säger: Vem har vart Elitseriens flopp i mål,forward å back??

Mats Wennerholm säger: Oj, det här är alltid svåra frågor att svarar på. Brynäs målvakt Jamie Ram var väl ingen hit. Jan Mertzig har jag nämnt tidigare på backplatsen. Forward får väl bli Mike Stapleton i Leksand. Han höll inte vad han lovade.

Stefan1 säger: Vem tycker du är landets bästa ishockeyjournalist?

Mats Wennerholm säger: Där passar jag faktiskt. Man ska inte kacka i eget bo.

www.aftonbladet.se/sportbladet ([email protected])