Hockey-VM inställt - på grund av dödsvirus

Nyheten överraskade damkronorna på plats i Kina: Förbaskat tråkigt

HOCKEY

Ishockey-VM för damer i Kina ställs in.

Orsak: Sal-virusets spridning i Asien.

- Det är förbaskat tråkigt, säger Team managern Lars G Karlsson.

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
VIRUSSKRÄCK Jubel i Kina blir det inte för damkronorna.

Damkronorna var tillsammans med Schweiz, Ryssland och Tyskland på plats i Kina för VM-turneringen som skulle startat den 3:e april. Flera andra nationer har fördröjt avfärden på grund av det mystiska viruset Sals spridning i Asien.

50 dödsfall

Viruset, som kan leda till svår akut lunginflammation, har krävt över 50 dödsoffer sen i november förra året. I går bestämde sig det internationella ishockeyförbundet att ställa in VM trots att Peking klarat sig från smitta så här långt.

- Idrottarnas hälsa måste alltid vara det viktigaste och det här var det enda beslut vi kunde ta då vi inte längre kan garantera deras hälsa, säger ordförande René Fasel i ett pressmeddelande.

Nyheten överraskade det svenska landslaget sent på söndagskvällen lokal tid.

- Tjejerna tyckte självklart det var förbaskat tråkigt eftersom de har tränat för VM hela säsongen, säger Team manager Lars G Karlsson.

Väl förberedda

- Vi var väl förberedda. Vi har tränat jättebra och vann mot Tyskland i en träningsmatch med 5-0. Allt var 100 procent tills beskedet kom.

Vid ett senare tillfälle bestäms om VM bara skjuts upp eller kommer ställas in helt. Svenskorna kommer träna och spela som vanligt fram till att de kan få åka hem.

- Vi får försöka behålla formen så gott vi kan, säger Karlsson.

Johanna Garå

ARTIKELN HANDLAR OM