Bissett ratades av Brynäs

I går sköt han Tappara mot guld

HOCKEY

Ratad i Brynäs.

Men i Finland duger Tom Bissett, 37, fortfarande.

I går sköt han Tappara mot guld.

Glad - Tom Bissett.

Ni kanske minns sommarens uppmärksammade hockeybråk?

Tom Bissett, dubbel guldhjälte (1993 och 1999) i Brynäs och en av klubbens mest populära spelare i modern tid, fick sparken – via ett mejl från Brynäs till amerikanens agent.

Det var upprörda känslor, hot om stämningar och Tom Bissett själv flydde till USA för att planera för en framtid med familjen utan ishockey.

Men i oktober kom han tillbaka till Europa – och finska Tappara.

Fortfarande besviken på hur du behandlades av Brynäs?

– Ja, det var ett stort misstag av dom. Vi hade fortfarande mer att ge tillsammans, det är bara att kolla på vad vi presterade under de säsongerna vi spelade tillsammans.

”Vi” säger han – och menar förstås samspelet med radarkompisarna Janne Larsson, 37, och Ove Molin, 31, under många år en av elitseriens mest fruktade kedjor.

Har du nån kontakt med dom nu?

– Nej, jag hara bara pratat med Henrik (Rehnberg, backen) ett par gånger. Men jag har följt Brynäs och sett att de haft en besvärlig säsong.

En seger från titeln

När de gamla polarna nu spelar för existensen i elitserien njuter ”den gamle” av hockeylivet. Tappara från Tammerfors har sensationellt 2–0 i matcher mot Kärpet i finska finalen och är bara en seger från titeln.

Och Bissett, som klippte in 1–0 i power play i går (fjärde målet i slutspelet), har bara blivit bättre och bättre under säsongen.

– Jag känner mig väldigt pigg och fräsch i kroppen. Kanske spelar jag ett år till här borta, hälsar han.

Resultat/FM-liiga/final

Tappara- Kärpet 3-0

Fakta/Tom Bissett

PeO Larsson