Tack för dessa sköna besked, Tre Kronor...

Mats Sundin fick spräcka nollan och hemma- spelarna klev fram

HOCKEY

Tre Kronors 4-2-seger mot Ryssland gav inte bara viktiga poäng - utan också sköna besked för fortsättningen Sportbladets

Mats Wennerholm

listar här de fem viktigaste:

Foto: lasse allard
Den svenska segern gav flera positiva besked.

Hardys omkastningar i kedjorna fungerade direkt. Nu kom Jonas Höglund äntligen in i matchen och fick även göra ett mycket snyggt mål. En målskytt vi behöver.

Mats Sundin fick spräcka nollan i VM. Han skapade massor av chanser och hade ett par sagolika genomåkningar. När målet kom var det i tom kasse, men han hade sannerligen tjänat ihop till det.

"Zäta" visade att han blivit en riktig klasspelare. Ett mål och en assist var viktigt för honom, då han haft problem med målskyttet i landslaget tidigare. Zäta var dessutom mycket bra i spelet.

Hemmaspelarna klev fram. Jörgen Jönsson och Peter Nordström tillhörde de bästa svenskarna på isen. Det var mycket viktigt för laget och moralen.

Skönaste beskedet till sist - Tre Kronor vann säkert och övertygande mot ett av VM:s mest talangfulla lag. Vann skotten med 35-20, vi gjorde mål och visade upp ett mycket bra spel långa stunder. Och det kan dessutom bli bättre.

Mats Wennerholm