VM-hjälten tränar för en comeback

Djurgården vill ha Söderström: Kul att vara tillbaka

HOCKEY

Här är bilden alla djurgårdare längtat efter.

Tommy Söderström, 33, är tillbaka på isen.

Han känner sig för inför en eventuell comeback.

- Kul att vara tillbaka, säger världsmästarmålvakten från 1991 och 1992.

Foto: hanna teleman
på is igår Tommy Söderström tränar för fullt för en comeback. Enligt uppgifter till Sportbladet vill VM-hjältens gamla klubb Djurgården ha tillbaka Söderström. "Suget är tillbaka", säger han.

Efter säsongen 2000 slutade Tommy Söderström som målvakt i Djurgården.

Han var less. Han gillade inte hockey och sa upp det gällande kontraktet med Djurgården - trots att två år återstod på avtalet.

Nu känner han suget igen.

Söderström har kört ett pass tidigare med Djurgårdens målvaktstränare Thomas Magnusson och i går var han på isen igen med kamraten och AIK-målvakten Joakim Persson.

Först 80 minuters stenhård träning på förmiddagen i ishallen vid Grimsta IP.

Efter lunch körde han ett 100-minuterspass.

"Suget är tillbaka"

När Sportbladet träffade Tommy Söderström vid lunch var han helt slut och svettig, men han skrattade gott och såg ut att stortrivas.

I dag blir det två ytterligare tuffa träningspass.

Söderström själv är tystlåten om det som pågår. Han har varit borta från hockeyn i tre år och vill känna sig för och ta det försiktigt.

- Kul att vara tillbaka på isen. Jag tyckte inte det var roligt med hockey sista året jag spelade, men nu är suget tillbaka. Vi får se vad som händer, säger han.

Djurgården håller givetvis koll på Tommy Söderström.

"Bättre fysik nu"

- Han är i bättre fysisk form än när han slutade. Visserligen har målvaktsutrustningen och målvaktsstilen förändrats sedan Tommy var som bäst, men han är en stor talang och har inga problem att komma tillbaka till eliten, säger Djurgårdens målvaktstränare Thomas Magnusson.

Uppgifter till Sportbladet säger att Djurgården väntar på besked från Tommy Söderström.

Håller en plats öppen

De håller en målvaktsplats till honom och de tvekar inte på hans kunnande, men de vill vara säkra på att han är 100 procent motiverad att komma tillbaka.

För en månad sedan fick Tommy Söderström ett kontraktsförslag från en klubb i Tjeckien. Han tackade nej, bland annat för att han inte fick ta med sin hund.

- Men han blev intresserad av hockey igen av erbjudandet, säger Magnusson.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM