Supertalang i svår bilolycka

Grigorenko allvarligt skadad

HOCKEY

Ryske hockeyunderbarnet Igor Grigorenko ligger svårt skadad på sjukhus efter en trafikolycka.

20-åringen var på väg hem från en lokal nattklubb i hemstaden Togliatti när han kraschade in i en reklamskylt.

- Hans tillstånd är allvarigt, men inte livshotande, säger en talesman för hans klubb, Lada Togliatti.

Foto: LASSE ALLARD
Igor Grigorenko.

Den ryske hockeystjärnan tappade plötsligt kontrollen över sin bil. Grigorenko - och en nära vän, som satt som passagerare - körde i hög fart rakt in i en stor reklamskylt och bilen bröts sönder.

Det tog en timme för räddningsmanskapet att få loss Grigorenko från vraket och han fördes med ambulans till sjukhus i Togliatti.

- Han bröt ena benet på två ställen, under och över knäet, och drabbades även av en hjärnskakning. Grigorenkos vän bröt näsbenet, säger talesmannen till Reuters.

Hur olyckan gick till är fortfarande oklart.

- Det regnade och vägen var väldigt hal, vilket säkert bidrog till kraschen. Läkarna ska avgöra om Grigorenko hade druckit före olyckan, men jag betvivlar, eftersom jag inte ens tror att han dricker alkohol.

Opereras i dag

När Igor Grigorenko är tillbaka - och om han över huvud taget kommer tillbaka - på isen är oklart. I dag kommer han att opereras för skadorna.

- Först då kan man få en konkret bild av hur lång tid rehabiliteringen kan ta, säger talesmannen.

Igor Grigorenko är en av världens mest lovande ishockeyspelare. Han utsågs nyligen till den ryska ligans bästa spelare och tanken var att han skulle ta steget till NHL-laget Detroit Red Wings i höst.

I junior-VM senast utsågs 20-åringen till turneringens bäste spelare och i VM i Finlands bildade han Rysslands fruktade förstafemma tillsammans med Ilja Kovaltjuk, Atlanta, och Pavel Datsiuk, Detroit.

Patrik Thornéus