Stoppad från spel i Toronto

Frölunda tvingar tillbaka Steen: Han behövs bättre hos oss

HOCKEY

Toronto vill att Frölundas jättetalang Alexander Steen, 19, ska träna med klubben i Stockholm - och spela match mot Jokerit.

Frölunda säger nej.

- Alexander behövs bättre här. Frölunda är hans klubb och vi måste alla förbereda oss inför säsongen, säger tränaren Conny Evensson.

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Alexander Steen i Toronto-tröjan. Men det blev ingen match tillsammans med Sundin och co.

Sedan i torsdags tränar klassiska Toronto på Johanneshov i Stockholm. Förutom stjärnor som Mats Sundin har klubben även bjudit in talanger som Alexander Steen och Djurgårdens Staffan Kronwall.

Djurgården släpper Kronwall. Han ska vara med Toronto under stora delar av träningslägret och även spela match mot Jokerit i Helsingfors i morgon.

Steen har fått nej.

Han har bara varit och hälsat på laget under helgen och deltagit på två träningar.

- Jävligt häftigt att dra på sig Torontos träningströja. Jag hade gärna stannat ett par dagar till i Stockholm, säger Alexander Steen till Sportbladet.

Det vill inte Frölunda.

"Har varit borta mycket"

- Egentligen är det inga konstigheter. Om en vecka börjar elitserien och vi behöver trimma ihop laget till dess. Jag tror alla förstår vårt beslut, säger Conny Evensson.

Enligt uppgifter har Toronto-ledningen försökt övertala Frölunda att låta Alexander Steen vara med och spela mot Jokerit.

- Vi har match samma dag mot Färjestad och den matchen är betydligt viktigare än Torontos. Steen har varit med juniorlandslaget på två långa träningsläger under hösten och har redan varit borta mycket från laget, säger Conny Evensson.

Tror du inte det skulle vara bra för Steen att få spela match med de "stora grabbarna"?

- Jag vet inte, har inte tänkt så långt. Tycker inte det här är någon stor grej överhuvudtaget.

- När det var landslagsuppehåll var tio spelare borta på olika uppdrag. När ska vi hinna spela ihop laget? Nej, nu måste vi ha alla spelare på plats, säger Evensson.

Alexander Steen själv vill inte kritisera Frölunda-ledningens beslut.

- Det där är upp till dom. Jag har inte varit med under diskussionerna och kan egentligen inte veta hur dom resonerat, säger Steen.

- Men jag hade som sagt gärna varit med ett par dagar till. Om det hade gått, tillägger han.

De är inbjudna till Torontos träningsläger

Patrik Thornéus