...och flera kollegor är kritiska

”Kommunikationen är för dålig”

HOCKEY

Det blåser kring Tre Kronors förbundskapten Hardy Nilsson.

Hockeyexperter kräver hans avgång.

Och nu får han skarp kritik från kollegorna i elitserien.

- Kommunikation mellan landslaget och elitserietränarna är för dålig, säger Malmös Stephan Lundh.

Efter fiaskot mot Finland i helgen skrev Sportbladets krönikör och hockeyexpert Mats Wennerholm att Hardy Nilsson måste få sparken.

Nästa kritikerstorm kommer från elitserietränarna.

- Det borde vara självklart att förbundskaptenen har ett nära samarbete med elitserietränarna. Men som det är nu är kommunikationen för dålig, säger Stephan Lundh.

"Omöjligt att ha koll"

- Som ensam förbundskapten är det omöjligt att ha koll på alla spelare. Därför borde vi användas för att svara på frågor om våra spelare. Om deras form eller om någon borde vara aktuell för landslaget, säger Malmös tränare.

Under Curt Lundmarks tid som förbundskapten - från 1992 till 1995 - var Sverige en stornation i hockey. Då var också samarbetet mellan förbundskaptenen och elitserietränarna mer intimt. Fyra gånger om året träffades tränarna för att diskutera med landslagsledningen.

Tränarmötena togs bort

- Det var en dialog, vi diskuterade spelsystem och spelare. Visst var dom kritiska mot mycket då också, men vi kunde nå lösningar, säger Lundmark.

I dag existerar inte mötena längre.

- Det finns så mycket rutin och erfarenhet bland elitserietränarna. Att inte ta vara på det är dumt, säger Stephan Lundh.

Men frågan är hur länge elitserietränarna är villiga att samarbeta med förbundskaptenen.

- Viljan blir inte bättre av att Hardy uttalar sig negativt om elitserien. Som att det är för dåligt tempo. Då känns det som om vi blir motarbetade och kanske tänker "varför ska jag hjälpa honom".

Sportbladets läsare har tröttnat på

Stefan Persson, Johan Rikner