Ankan: Någon måste ställa krav på Hardy

HOCKEY

Expertkommentatorn och förre förbundskaptenen Anders Parmström tycker att Hardy Nilsson kommer för lätt undan.

- Någon i hockey-Sverige måste ställa krav på honom. Hardy kan inte gå omkring och prata om otur varje gång vi förlorar, säger han till Sportbladet.

Foto: Björn Lindahl
Ankan är kritisk.

På 15 turneringar i Euro Hockey Tour har Hardy Nilsson bara två segrar (den senaste för två år sedan). Hans VM-placeringar är 7-3-3-2 och i OS-sammanhang har han fiaskot i Salt Lake City i bagaget.

Trots det har tonen varit förlåtande.

- Jag tycker det är väldigt märkligt. Ishockey handlar om att vinna och Tre Kronor, under Hardy Nilssons ledning, har inte vunnit, säger Anders Parmström.

"Omodern ishockey"

Han konstaterar att förbundskaptenen har en spelidé som inte fungerar.

- Hardy pratar om torpedhockey, om big ice och gud vet allt, men faktum är att Tre Kronor i dag spelar en fruktansvärt omodern ishockey, säger "Ankan".

Och förklarar:

- Två backar och tre forwards bakom förlängd mållinje. Sedan är det någon stackars back som transporterar upp pucken"

- I Karjala Cup pratades det om att vi sköt mycket, men var kom skotten ifrån? Av dom hundra skott som avlossades under turneringen var inte många farliga.

"Ankan" tycker att Hardy fått misslyckas utan att någon ifrågasatt resultaten.

- Man rycker på axlarna och säger att det bara var "en träningsturnering till". Men det är inte sant. För att hockeyn i fortsättningen också ska vara intressant måste vi börja vinna. Annars tappar folk intresset. Så jävla kul är det inte att förlora hela tiden.

Patrik Thornéus