Dynamo Moskva nobbar Espen

Det kan bli Djurgårdens lycka

HOCKEY

I förra veckan var en underskrift på kontraktet det enda som saknades för att Espen Knutsen, 31, skulle bli en del av Dynamo Moskva i ryska hockeyligan.

Nu har Dynamo svängt.

- Vi har fört förhandlingar, men beslutade att inte skriva kontrakt med honom, säger Dynamos ordförande Michail Titov till Sport-Express.

Espen Knutsen snart tillbaka i svensk ishockey?

Beskedet i onsdagens upplaga av den ryska sporttidningen var överraskande och kom som en total nyhet för Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström. Han och Djurgårdsledningen hade aktivt bearbetat Knutsen för en comeback i Djurgården efter NHL-åren i Columbus, men Knutsen gjorde efterhand klart att pengarna och utmaningen i Moskva lockade mer.

Därför såg Djurgården Knutsen som förlorad.

- Men det här kände jag inte till, det är självklart intressant för oss, säger Tommy Engström till TT när han får veta att Dynamo dragit sig ur förhandlingarna.

”Självklart låter det här intressant”

Enligt Engström kommer Djurgården nu att återuppta arbetet med att försöka locka Knutsen tillbaka till Djurgården. Under fem säsonger var han klubbens stora stjärna och supportrarnas favorit under slutet av 1990-talet.

- Vi hade ju hoppats på Espen ända sedan vi hörde att han ville lämna Columbus, så självklart låter det här intressant, säger Djurgårdens tränare och sportchef Niklas Wikegård.

- Jag trodde att allt med Dynamo var klart, så det här kom som en överraskning. När det gäller eventuella förstärkningar så har vi även tittat på en del andra spelare, men Espen är ju Espen.

Även för Knutsen själv var Dynamos kovändning en nyhet.

- Det här har jag inte hör något om, säger Knutsen till norska nyhetsbyrån NTB.

- Vi får bara vänta och se vad som händer.

Enligt Sport-Express kan Dynamo Moskvas intresse för en, icke namngiven, kanadensisk NHL-back ha spelat in i beslutet att inte skriva kontrakt med Knutsen. Kanadensaren sägs redan vara på väg till Moskvaklubben, vilket lär påverka Dynamos lönebudget.

Jakob Sillén/TT

ARTIKELN HANDLAR OM