Nilsson tar timeout

Kuppen mot hockeybasen lyckades - avgår utan strid

HOCKEY

Hockeybasen Kjell Nilsson tar timeout.

Den hårda kritiken har tärt på honom och i går valde han att kliva av hockeykarusellen utan strid.

Foto: Thommy Nyhlén
Mår dåligt Kjell Nilsson väljer att kliva av hockeykarusellen utan strid.

Som Sportbladet avslöjade den 13 mars är Svenska hockeyförbundets ordförande Kjell Nilsson på väg bort från svensk hockey. Efter hård kritik har han nu tröttnat på allt snack och ger upp ordförandeposten utan strid.

Kritik från de egna leden

Nilsson har kritiserat hårt av de egna leden. Vissa har ansett att han har varit för anonym på ordförande posten. Andra säger att han inte kan jobbet och att han saknar den kunskap som är ett måste för att leda svensk hockey. Sedan Nilsson tog över efter Rickard Fagerlund 15 juni 2002 har flera menat att Nilsson inte varit lika intressant som sin företrädare.

Valberedningen, som ska föreslå en ny ordförandekandidat inför nästa säsong, skickade för en tid sedan ut ett brev till alla berörda. I brevet sågades Nilsson och valberedningens ordförande Doris Högne förklarade att Nilsson inte var aktuell för den kommande perioden. De letade efter nya namn.

Mått dåligt av kritiken

Nilsson har tagit illa vid sig och har mått dåligt av kritiken, men tidigare har han varit villig att ta striden om ordförandeklubban.

- På en sådan position som jag har får man alltid fiender. Jag ställer upp för omval och jag tror att jag blir ordförande även nästa säsong. Jag har stora delar av hockey-Sverige bakom mig, sade Nilsson när hockeykuppen uppdagades.

Så låter det inte nu. När hockeyförbundets ordförandekonferens arrangeras i kväll kommer Nilsson att lysa med sin frånvaro. Något som tyder på att den förre flygvapengeneralen och AIK-spelaren Kjell Nilsson gjort sitt inom svensk hockey.

Jessica Tjällman

ARTIKELN HANDLAR OM