Forsberg kan missa World Cup

Rehabliteringen blir en hård kamp mot tiden

HOCKEY

PRAG

PRAG. Peter Forsberg spelar i VM.

Men kan han spela i World Cup i spetmber?

– Jag opererar mig nästa vecka och rehabiliteringstiden är två, tre månader. Jag hoppas att det inte ska vara någon fara, men man vet ju aldrig, säger han.

Foto: Lasse Allard
Spelar VM - missar World Cup. Peter Forsberg ska föra Sverige till VM-guld i Tjeckien, men till World Cup i höst är hans medverkan i fara.

Peter Forsbergs envisa magskada kräver operation, men Foppa har skjutit upp mötet med den specialist i kanadensiska Montreal som ska operera honom.

Men så fort VM och eventuellt firande är över, lägger han sig på operationsbordet.

– Det är inget stort ingrepp, men det måste göras, säger han.

Problemet är att tiden sedan rusar fram mot World Cup som startar första dagarna i september.

Tre Kronor ska samlas redan i mitten av augusti och den som kan sin huvudräkning, inser att det blir en kapplöpningen med tiden.

Det är bara tre månader dit och med en rehabiltieringstid mellan två och tre månader, förstår alla att det blir knappt om tid.

– Jag fick höra det själv av Peter idag, säger Tre Kronors general manager Claes-Göran "Myggan" Wallin.

Hoppas på löpträning

– På bilen från hotellet till flygplatsen berättade han att det skulle ta två till tre månader att rehabilitera sig efter operationen. Det är bara att hoppas att han kan löpträna eller hålla igång på något annat sätt under den perioden. Men jag vet inga detaljer, då jag fick höra det först när han landat. Men det är tyvärr inget vi kan påverka.

Tre Kronors assisterande coach Ulf Dahlén är också oroad, men ser inte så långt som till World Cup.

– Nej, jag är helt inställd på de tre kommande dagarna. Det är det enda som gäller just nu. Sedan får vi se vad som händer framöver.

Här är Foppas mästerskap

Mats Wennerholm