Han kan få Hardy sparkad

7 oktober avgörs om förbundet gör sig av med sin kapten

Foto: LASSE ALLARD
bistra miner Tre Kronor kallade till presskonferens för att berätta att utredningen som ska göras av Claes-Göran "Myggan" Wallin (höger) ska avgöra frågan om huruvida Hardy Nilsson (vänster) får sitta kvar på sin post.
HOCKEY

TORONTO

Hardy Nilsson har inte en tanke på att avgå som förbundskapten.

Trots stormen hemma i Sverige.

- Klart att jag hört att de finns de som tycker att jag borde avgå. Men vi har tagit medalj i fyra raka VM som jag varit med i. Och vi är rankade tvåa i världen. Därför har jag svårt att förstå resonemanget, säger Hardy.

Hardy åkte till Nordamerika direkt efter förlusten mot Tjeckien i kvartsfinalen.

En resa han fått mycket kritik för.

"Har varit tillgänglig"

- Men att påstå att jag åkt hit för att gömma mig är en ren lögn. Jag har varit tillgänglig för media hela tiden, säger Hardy.

I går kväll höll Svenska Ishockeyförbundet sin första presskonferens efter fiaskot i World Cup. Alla de ansvariga var på plats på flotta hotellet Westin Harbour Castle i Toronto.

Ordföranden Christer Englund, general managern Claes-Göran "Myggan" Wallin, generalsekreteraren Michael Englund.

Och inte minst Hardy Nilsson själv.

Mannen alla kräver ska avgå.

- Men det är långt till nästa OS och World Cup. Så låt Nilsson köra VM då, säger Hardy, som känner sig orättvist behandlad.

- Det är klart att det var en väldig besvikelse att få stryk av tjeckerna. Men ibland verkar kritiken mer riktad mot personen Hardy Nilsson, än mot Tre Kronor. Nu vet jag att om man ger sig in i leken får man leken tåla. Jag konstaterar bara att det är så.

- Men jag tycker fortfarande det här jobbet är jäkligt kul och min arbetsgivare står bakom mig.

Öppning för avsked

De som bestämmer över den svenska landslags-hockeyn satt stramt uppradade runt Hardy.

Men samtidigt öppnade nye ordföranden Christer Englund en dörr på glänt den här gången, efter att stenhårt ha sagt att Hardy Nilsson ska stanna - vad som än händer.

Nu avgör "Myggan" Hardys öde.

Han har tre veckor på sig att utreda vad som gick snett i World Cup. Kommer han fram till att det var Hardys fel, finns det med i hans rapport till styrelsen som har nästa ordinarie möte 7 oktober.

- Jag kommer att göra en grundlig analys, säger Myggan.

Den avgör nu om Hardy får stanna eller inte.

Mats Wennerholm