Får 1,5 miljoner i fallskärm

Hardy kan plocka ut 75 000 i 20 månader

HOCKEY

2,5 miljoner kronor.

Så mycket kostar det Svenska Ishockeyförbundet att sparka Hardy (inklusive sociala avgifter).

– Visst kan han ta ut sin lön, men då kan han samtidigt inte ta något annat uppdrag, säger förbundets generalsekreterare Michael Englund.

Inga kommentarer Hardy Nilsson avböjde att prata med Sportbladet och andra medier i går. Michael Englund gav honom beskedet: ”Han verkade inte särskilt överraskad”.

Det var Michael Englund som fick uppdraget att meddela Hardy att Svenska Ishockeyförbundet styrelse tagit ett enigt beslut om att säga upp honom.

– Utan att veta vad Hardy tänkte, så verkade han inte särskilt överraskad. Han visade viss förståelse för beslutet, säger Michael Englund.

Kom ni fram till någon ekonomisk överenskommelse?

– Vi är inte klara med det. Det finns många alternativ för vilket sätt vi ska skiljas på.

Men klart är att Hardy har ett vattentätt kontrakt. Nu har han två år – eller säsonger – kvar på ett kontrakt som enligt vad Sportbladet erfar ger honom 75 000 kronor i månaden, totalt ca 1,5 miljoner kr.

Med sociala avgifter kostar Hardy förbundet 2,5 miljoner kronor kontraktstiden ut.

Om nu inte Hardy tar ett annat tränarjobb.

Men Svenska Ishockeyförbundet tvekade aldrig att sparka Hardy.

– Det var en enig styrelse som tog beslutet att säga upp Hardy som head coach för Tre Kronor, säger förbundets nye ordförande Christer Englund.

Varför?

– Vi tittade på alla delar av hans uppdrag och var överens om att han inte är rätt man att leda Tre Kronor. I den rollen ingår som en viktig del att marknadsföra svensk hockey och vara delaktig i utvecklingen av svensk hockey. Det anser vi inte att han gjort.

Konfidentiellt

Förbundet har pratat med sponsorer, spelare och elitserietränare.

Men uppgifterna man fått in är konfidentiella.

– Jag kan bara säga att det är flera faktorer som lett fram till det här beslutet. Det har inte bara med att vi åkte ut mot tjeckerna i World Cup att göra, säger Christer Englund.

Mats Wennerholm

ARTIKELN HANDLAR OM