Johansson vill inte riskera karriären - avstår VM

Blir expert i TV4 i stället

HOCKEY

KARLSTAD

Först nej. Igår nja. Idag nej igen.

Det blir inget VM-spel och heller inga landskamper mot Tyskland till veckan för Andreas Johansson.

Det sätter hans skadade högerknä stopp för.

Foto: LASSE ALLARD
Har ändrat sig - igen.

- Jag har testat nu på morgonen (läs igår), men knäet svullnade upp direkt och jag var tvungen att avbryta träningspasset, säger Andreas Johansson.

Efter de många återbuden till Tre Kronor ville Johansson ge sitt knä en ny chans. Han avbröt veckans familjesemester i Sälen och åkte hem till Karlstad igen. Igår morse hade han för avsikt att genomföra ett träningspass i Löfbergs Lila arena tillsammans med landslagskollegan Thomas Rhodin och den finske landslagsmannen Hannes Hyvönen.

- Jag hade hoppats vara hundraprocentig i knäet igen efter några veckors vila. Men tyvärr visade det inte vara så. Det tog inte lång tid innan knäet svullnade upp, så tyvärr måste jag glömma tankarna på VM-spel, säger han.

Det är en inflamerad sena i knäet som ger Johansson problem. Under säsongen i Schweiz har han ofta ätit antiinflamatorisk medicin.

- Jag har precis fått veta att om senan går av så är risken stor att karriären är över - och det har jag ingen lust att uppleva.

Istället för landskamper ska han till veckan tycka till om årets SM-final mellan Färjestad och Frölunda.

- Ja, jag ska vara med i TV4 istället. Det ska bli skoj. Jag tror det kan bli en riktigt bra finalserie, säger Johansson.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM