Tillbaka på skandalhotellet

Tre Kronor checkar in på Scandic Park: Det känns konstigt

Foto: BJÖRN ELGSTRAND
Skandalscenen Efter den stora hockeyskandalen i februari valde Tre Kronor att inte längre på Scandic Park under sina läger, men nu är landslaget tillbaka på hotellet igen.
HOCKEY

Tre Kronor är tillbaka på hotellet vid Stureplan där den stora hockeyskandalen ägde rum i februari.

- Innerst inne kändes det lite konstigt. Men det där har vi lagt bakom oss nu. Vi trivs på det här hotellet och det är det viktigaste, säger Michael Englund, generalsekreterare på Ishockeyförbundet.

I går morse lämnade Tre Kronor spelarhotellet vid Kinnarps Arena i Jönköping.

I Stockholm hade landslagsledningen valt att checka in ledare och spelare på Scandic Park vid Stureplan i centrala Stockholm.

Förankrat i folksjälen

Senaste gången Tre Kronor bodde där handlade de flesta rubriker om gruppsex, misstänkt våldtäkt och ishockeyn fick stå tillbaka.

Händelserna på spelarhotellet under Sweden Hockey Games är fast förankrat i folksjälen som en av de största skandalerna ett idrottslag varit med om.

- Vi i Tre Kronor har inget emot Park-hotell. Fast det verkar inte spela någon roll hur vi gör. Vi valde att bo på ett annat hotell i Stockholm under ett förläger till VM för någon vecka sedan och då var det inte bra heller, säger Michael Englund, generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet.

Svenska Ishockeyförbundet har ett avtal med Scandic, som även är en stor landslagssponsor.

Det gör det svårt att lämna hotell och avtal mitt under säsong.

- Det som hände på hotellet var otrevligt. Men man måste hålla isär händelsen från själva hotellet. Vi blir jättebra omhändertagna här och Scandic har gjort och gör allt för att hjälpa oss, säger Michael Englund.

Middag med familjen

I går kväll hade Tre Kronor en fridag och frikväll. Ingen träning eller andra förpliktelser. Spelarna åt middag tillsammans där även spelarnas respektive var inbjudna.

- Vi har några familjedagar under det här lägret och det känns bra. Hotell Park erbjuder oss exakt det behöver. Bland annat har vi ett eget våningsplan och det gör att vi inte behöver blanda oss med de andra gästerna, säger Michael Englund.

I dag fortsätter uppladdningen inför VM med en träning på Hovet. I morgon väntar match mot Ryssland i en delfinal i Euro Hockey Tour.

Detta har hänt

Tomas Ros