”Osten" Bergström – ny tränare i Malmö

Tecknade treårskontrakt i dag

HOCKEY

Mitt i spelarflykten kommer ett positivt Malmö Redhawks-besked.

Sent i eftermiddags gjorde klubben klart med Lars ”Osten" Bergström.

– Jätteskönt att det gick vägen, säger Percy Nilsson till sportbladet.se

Foto: Micke Solebris/Arkiv
Väljer Malmö. Mitt i spelarflykten gjorde Malmö i dag klart med meriterade tränaren Lars ”Osten” Bergström.

Mika Hannula (HV 71), David Petrasek (HV 71) och Frans Nielsen (Timrå)...spelare efter spelare lämnade Malmö under torsdagen, men senare på eftermiddagen kom ett besked i motsatt riktning.

Gamle guldtränaren i Luleå – Lars ”Osten" Bergström – som såg ut att välja ett tränarjobb i Skellefteå, svängde och satte sin namnteckning på ett treårskontrakt med Malmö Redhawks.

”Osten” lämnar därmed sitt nuvarande jobb som österrikisk förbundskapten.

– Percy har lovat en rejäl satsning på laget. Jag hoppas och tror att året i allsvenskan blir en parentes i klubbens historia, säger Bergström i ett pressmeddelande.

Ett mycket viktig besked för byggherren Percy Nilsson som kritiserats för att inte visa tillräcklig handlingskraft efter klubbens degradering till superallsvenskan.

– I den satsning som vi nu genomför är tränaren en nyckelperson. Med en bra tränare kan vi attrahera bra spelare och med ett treårsavtal får vi en långsiktighet i den viktiga planeringen mot den nya Hylliearenan. Jag är därför mycket nöjd med att vi får ”Osten” Bergström till Malmö, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Ett positivt besked alltså, i ett annars ansträngt nybyggarläge.

Tidigare i dag blev det klart att HV 71 signat David Petrasek, 29, och Mika Hannula, 26. Sedan tidigare har även Björn Melin gått samma väg.

Den danske landslagsmannen valde i stället Timrå.

– När Malmö ramlade ur elitserien kände jag att det var läge för ett miljöombyte. Jag kände att jag ville fortsätta spela elitseriehockey. Timrå IK:s spelsätt och hur föreningen i stort arbetar tilltalar mig. Jag tror att spel i Timrå är det bästa alternativet för min fortsatta utveckling, säger Nielsen till Timrås hemsida.

Anders Burström, Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM