”Zäta” missar finalreturen i Moskva

Fortfarande däckad av förkylning

HOCKEY

Henrik Zetterberg missar finalreturen mot Ryssland i morgon.

”Zäta” är fortfarande däckad av en förkylning.

– Vi håller på att sätta ihop de sista pusselbitarna inför VM och då är det synd att ”Zäta” inte kan vara med, vi har ju tänkt att bygga upp mycket kring honom, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Foto: Lasse Allard/Arkiv
Inte spelklar. Fixstjärnan Henrik Zetterberg missar även finalreturen i Euro Hockey Tour, men landslagsledningen räknar med honom till nästa träningslandskamp mot Slovakien.

Tre Kronor har isolerat Zetterberg i rädsla för en större viruspridning i Tre Kronor med hockey-VM bara sju dagar bort och landslagsledningen väljer att inte flyga över fixstjärnan till Moskva för returen i Euro Hockey Tour-finalen i morgon.

Även Jonathan Hedström missar matchen på grund av en lårskada, men däremot är förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson tillbaka i båset.

Tre Kronor-bossen, som hävdar att det är han själv som dragit in förkylningen i truppen, såg den första finalen från läktaren och gav bara sporadiska instruktioner till asstränarna Tommy Samuelsson och Janne Karlsson i periodpauserna.

– Jag har inte varit sjuk på 30 år och så blev man det nu, det är typiskt. Men nu har jag tagit ett stort steg i rätt riktning och känner mig bättre, säger Gustafsson till TT.

En nyhet släpps inför det andra mötet – Frölunda-keepern Henrik Lundqvist ersätts av Brynäs Johan ”Honken” Holmqvist.

– Vi har pratat mycket om det och bestämt att alla ska få en match innan VM och då ”Henke” ska stå borta mot Slovakien så passar det bra att matcha ”Honken” nu. Dessutom har han sett jäkligt bra ut på träningarna, säger Gustafsson.

Vinner Tre Kronor i morgon går finalserien till förlängning – där slutsegraren koras efter sudden death.

Anders Burström