VM-äventyret närmar sig – nu bantas Tre Kronor

Fyra namn nämns i riskzonen

Foto: AFP
ÖPPET MÅL Ryssland vann även den andra finalen i Euro Hockey Tour och laget imponerar stort inför VM som drar i gång nästa helg. I dag blev det klara 5-2 (2-2, 2-0, 1-0) mot Tre Kronor i Moskva.
HOCKEY

Vänskapslandskamperna närmar sig sitt slut.

I morgon bantas Tre Kronor-truppen.

27 man ska bli 25 när en forward och en back petas.

I riskzonen: Johan Franzén, Yared Hagos, Jonas Frögren och Sanny Lindström.

Sverige VM-öppnar i Innsbruck mot Ukraina den 1 maj.

Nu vässas landslagsledningens arbete med att banta truppen – en back och en forward försvinner idag. I förhandsspekulationerna nämns Linköpingscentern Johan Franzén och Timrås Yared Hagos som tänkbara namn som riskerar att tvingas lämna VM-laget på forwardssidan – och Jonas Frögren (Färjestad) och Sanny Lindström (Timrå) på backsidan.

Mot Ryssland i dag var Niklas Kronwall, som under säsongen spelat AHL-hockey för Grand Rapids, tillbaka i landslaget och spelade stabilt, en match som han även kryddade med ett mål (1–0).

SVT-experten Johan Tornberg tycker att de två raka förlusterna mot Ryssland inte bara ska viftas bort som betydelselösa träningslandskamper.

– Det är är aldrig bra att förlora två matcher så nära inpå ett VM. Men Sverige ser allt bättre ut, säger Tornberg – som dock plussar rejält för ett svenskt vinnarvapen i Österrike.

Målvakten Henrik Lundqvist.

– Vi har fått en bra besked från Henke. Han har konserverat den fantastiska formen från SM-slutspelet och visat att han blir mycket viktig i VM.

Anders Burström