Kameran föll ner på isen - under match

Målvakt chockades: Kunde slutat riktigt illa

HOCKEY

INNSBRUCK

Inte nog med 8-0 i baken.

Den slovenske målvakten Gaber Glavic fick en chock då en tre kilo tung kamera föll från taket och krossades fem meter framför honom.

Foto: pressens bild
tungt fall Kris Draper inspekterar den tre kilo tunga kameran som föll ner på isen under matchen mellan Kanada och Slovenien.

- Vansinnigt. Det kunde ha gått riktigt illa, säger Kanadas stjärnmålvakt Martin Brodeur, som stod i båset och väcktes av smällen.

Det var efter 18.38 i första perioden som nyhetsbyrån Reuters målkamera lossnade och föll mot isen.

Fem meter ifrån

Mitt framför det slovenska målet, där kanadensarna snurrat runt i stort sett hela perioden som de vann med 3-0. Men just när kameran föll hade Slovenien ett av få anfall i matchen.

Den landade fem meter framför den slovenska målet och slogs i bitar.

Såg något falla

- Jag såg bara något falla ner och undrade vad det var, säger slovenske målvakten Glavic via Sloveniens lagledare Bogdan Jakopic.

- Men som tur var fanns ingen i närheten.

Kameran var monterad femton meter upp i ljusrampen ovanför isen.

En fjärrstyrd kamera för att fånga målbilder uppifrån.

Normalt finns säkerhetsvajer kopplad till kamerorna i taket om fästanordningen skulle släppa, men fotografen hade glömt den detaljen.

Tre kilo kamera med objektiv från tio meters fallhöjd är nog för att krossa en hockeyhjälm.

- Jag fattar inte hur sånt här kan hända. Jag har aldrig varit med om det förut, säger Kanadas stjärnmålvakt Martin Brodeur som stod i det kanadensiska båset och knappt trodde på vad han såg, då han vände på huvudet.

Hann inte uppfatta

Nu är inte kanadensare speciellt lättskrämda.

Färjestads back Sheldon Souray tyckte mest synd om fotografen.

- Ja, det är inga billiga kameror det där, vad jag har hört, säger Souray.

- Men vi hann knappt uppfatta vad som hände. Spelet var i vår zon och alla i båset tittade åt det hållet. Vi hörde bara hur det small till. Sedan plockade domaren upp bitarna från isen och vi såg att det var en väldigt värdefull kamera, som gått i bitar.

Mats Wennerholm