Mikael, 37, blev årets coach

Dream Team-vinnaren om drömresan: En fantastisk upplevelse

1 av 3 | Foto: lasse allard
OSS SUPERCOAHER EMELLAN... Årets coach Mikael Åsén, 37, från Sundsvall gratulerades till Dream Team-segern av förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.
HOCKEY

Nästan 100 000 lag deltog i Dream Team 2004/2005.

Inget var vassare än det som Mikael Åsén, 37, från Sundsvall snickrade ihop.

Belöningen kom i helgen: en drömresa till Innsbruck och VM.

– Helt underbart kul, säger säsongens coach i den populära tävlingen.

Dream Team startade i elitserieomgång fyra i höstas och avslutades med grundserieomgång 50 den 1 mars.

Det blev en rafflande fajt om slutsegern ända in på upploppet.

Men till slut var Mikael Åséns lag ”Team Steven” vassast. Han samlade ihop 2942 poäng, endast 18 fler än tvåan Pär Ekman med sitt ”Zicos isprinsessor”.

– En underbar seger, men det satt verkligen hårt inne, säger Mikael Åsén till sportbladet.se.

Hemligheten? Berätta varför just du är bäste coachen!

– Jag har gått in för det här helhjärtat sedan det startade, jag har lagt ned allt mellan två och fem timmar per dag för att hålla mig uppdaterad. All den information jag skaffat mig har gjort att jag varit påläst och haft bra koll på spelarna i elitserien.

Hur många spelare har du använt totalt?

– Vet inte, kanske runt 30. Men jag tror också jag vann på att jag sparade ganska många byten till slutet på tävlingen.

Drömresa med stjärngäster

Några speciella spelare du vill tacka för segern?

– Jag har haft bra kaptenener (som ger dubbla poäng) i mina lag. Jag började med ”Zäta” (Henrik Zetterberg), fortsatte med ”Foppa” (Peter Forsberg) och Hossa (Marian). På slutet hade jag Chara (Zdeno) som kapten och det gav ju en hel del viktiga poäng. Just Hossa och Chara har jag ju dragit in mest poäng på.

I helgen kom belöningen för Mikael Åsén (och de tio första totalt i prislistan): en drömresa till VM i Innsbruck fredag-måndag och dubbla fajter med Tre Kronor (Kanada i lördags, USA i söndags).

Med på resan var totalt 19 Dream Team-coacher, som kvalficerat sig till resan på olika sätt. Gäster var Brynässtjärnorna Ove Molin, 34, och Tommy Sjödin, 39, och förre Tre Kronor-coachen Curt Lundmark.

– En superhöjdare, vi har haft det kanon hela helgen. Vi fick träffa Bengt-Åke Gustafsson innan USA-matchen och både ”Myggan” Wallin (landslagscoach), Johan Holmqvist (VM-målvakt) och Håkan Loob (sportchef i Färjestad) var populära gäster hos oss på våra luncher. Det var en stor upplevelse, berättar Mikael Åsén.

Då var han nära tårarna...

Resan absolta topp?

– Det var nog ändå när jag fick ta emot priset (en signerad Tre Kronor-tröja, en pokal och massa andra prylar) som årets coach och hyllades öppet inför alla andra. Då blev jag rörd och hade nära till tårarna.

– Men lördagsmatchen mot Kanada (seger 5–4) var också en suverän höjdare. Satan, vilket liv alla svenskar förde på läktaren.

Ska du vara med i Dream Team nästa år också?

– Det kan du ge dig på.

PeO Larsson