Forsberg: Tre Kronor vinner VM

HOCKEY

WIEN

Peter Forsberg sitter framför tv:n i Örnsköldsvik och hejar fram Tre Kronor.

Nu tror han på VM-guld.

– Imponerande att vi gjort så många mål, säger Peter Forsberg.

Säsongen 2004–05 blev inte som Peter Forsberg, 31, tänkt sig. Först blev det NHL-lockout – och spel i Modo, eller Real Modo som laget kallades för bland experter och i media.

Och sedan slutade slutade mot Färjestad redan i SM-kvartsfinalen.

Lägg därtill skador som spökade från januari och slutligen tvingade Forsberg att tacka nej till Tre Kronor på grund av en handledskada.

Handleden hämmar

Efter en semester i Spanien är Peter Forsberg nu hemma i Örnsköldsvik igen.

– Jag såg Danmarksmatchen nere i Spanien faktiskt. Sedan såg jag kvartsfinalen i torsdags. Det är spännande och jag blir grymt sugen på att vara med, säger Forsberg.

Vanligtvis brukar Peter Forsberg vara med i VM eller så spelar han NHL-slutspel i Nordamerika. Nu kan han för en gångs skull följa mästerskapet och spelet från tv-soffan.

–?Jag tror att Tre Kronor vinner guld. De har ett bra lag och det är imponerande att de gjort så många mål, säger Peter Forsberg.

Om framtiden är Peter Forsberg säker. Han vill spela hockey igen. Men först vill han bli helt friskt. Handleden är fortfarande inte återställd och rehabiliteringen går långsamt.

– Jag kan inte ens spela golf. Det gör för ont. Jag har ett bra tag kvar innan skadan är läkt, säger Peter Forsberg.

Först hoppas han på VM-final för Tre Kronor och sedan hoppas han på seger i Elitloppet med Tsar d’Inverne.

– Både hockeyn och travet blir spännande framöver, säger Forsberg, som avslutar med att hälsa spelarna i Tre Kronor lycka till genom Sportbladet.

Tomas Ros