Lundqvist: Jag var trött och inte med i matchen

Blandade citat efter Sveriges förlust

HOCKEY

– Jag var så trött och sa till Bengt-Åke att jag inte var med i matchen. Jag var så mentalt trött och sov bara tre timmar i natt. Jag kände att jag inte orkade spela klart.

Målvakten Henrik Lundqvist – som släppte in tre mål i första perioden i bronsmatchen mot Ryssland, ett knappt dygn efter övertidsförlusten, 2–3, mot Tjeckien i semifinalen.

– Ryssarna var jäkligt bra, det var inte vi.

Backen Thomas Rhodin om bronsmatchen där Tre Kronor halkade efter redan från början.

– En bronsmatch är en bronsmatch.

Mattias Norström summerar det alla kände.

– Vi hade ingen energi kvar i kroppen. Det är kort tid, att bara ha 15 timmar mellan matcherna. Vi gör ett bra VM, och förutom USA-matchen är det här den enda plumpen i protokollet.

Jörgen Jönsson var trött efteråt.

– Egentligen borde det vara en dag mellan semifinalerna och brons- och finalmatch. De extra fyra timmarna som Ryssland fick att förbereda sig betyder en del. Men såna är reglerna.

Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson om att Sverige, som spelade sin semifinal kl 20.15 på lördagskvällen, hade svårt att ladda om. Ryssland spelade sin semifinal mot Kanada kl 16.15.

– Det var inte lätt att ladda om efter semifinalen. Vi var bekymrade över vår mentala kapacitet, men flyttade upp Jevgenij Malins formation som andrakedja. De gjorde två tidiga mål, och det avgjorde.

Ryske förbundskaptenen Vladimir Krikunov om uppladdningen och succén för kedjan med Jevgenij Malkin, Maksim Afinogenov och Alexander Ovetjkin.

TT