Modo tog sig upp ur svackan

HOCKEY

Modo har kommit upp ur en sju matcher lång svacka som bara gav två poäng. Andra raka 5–2-segern hemma i ännu en ”sexpoängsmatch” kom på torsdagskvällen.

Djurgården blev långa stunder utspelat och kunde tacka en lycklig stjärna och målvakten Teemu Lassila för att det inte blev ett riktigt ras.

Modo startade serien utmärkt men åkte sedan ned i en rejäl svacka – och två poäng på sju matcher betydde att laget kom allt närmare

det nedre strecket i tabellen.

Men Modo har tagit sig upp ur svackan.

Två gånger 5–2 hemma (mot Mora i tisdags) i rena sexpoängsmatcher har givit Harald Lückners lag lite lugn och ro inför det stundande landslagsuppehållet.

– Skönt att vi kunde fortsätta på samma sätt som mot Mora, sade Lückner nöjt efter matchen i Kempehallen.

Modo började lite trevande, men ett regelrätt mål som domaren Markus Winnerborg dömde bort efter 6.19 såg ut att tända laget. Andreas Salomonsson tryckte in 1–0 dryga minuten senare i power play och sedan var det Modos match.

Darrade inte

17–4 i skott efter första perioden, men ändå bara 1–0. Dessutom lyckades Djurgården kvittera tidigt i andra perioden efter ett dåligt byte av Modo och ett tveksamt ingripande av målvakten Karol Krizan.

– Men vi darrade inte, det kändes rätt tryggt även efter kvitteringen, sade Harald Lückner.

Mikael Pettersson, som fram till torsdagen varit mållös, gjorde två snabba mål och därmed var Djurgården aldrig något hot. De 5–2 som det till slut blev var klart smickrande för laget – som i förra omgången imponerade stort och vann med 5–1 hemma mot Frölunda.

– Upp som en sol, ned som en pannkaka... Jag vill inte säga så mycket om matchen, Modo var bättre och vi såg sega och trötta ut, sade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Lossnade i power play

Djurgårdarna drog dessutom på sig massor av utvisningar när de inte hängde med i svängarna. Modo gjorde tre av sina mål i power play, vilket gladde Harald Lückner extra – hans lag var statistiskt näst sämst i serien i spel i numerärt överläge.

– Men så är det ju, att när spelet inte fungerar så fungerar inte heller power play, sade Lückner – som också kunde glädja sig åt fyra mål från kedjan med Mikael Pettersson, Magnus Gästrin och Miloslav Horava.

Horava gjorde 4–2 och 5–2 och leder därmed elitseriens målliga på elva fullträffar.

Bäst på rinken var dock en back, Modos Hans Jonsson. I Örnsköldsvik var det många som undrade varför Jonsson inte ingår i förbundskapten Bengt-Åke Gustafssons Tre Kronor-trupp till Karjala Cup.

ARTIKELN HANDLAR OM