”NHL-reglerna är för stränga”

Jörgen Jönsson chattade med sportbladet.se:s läsare

HOCKEY

   Jörgen Jönsson säger: Hej, nu är jag här.

Petter säger: Tjena Jörgen! Är det värt att satsa en tusing på er idag till oddset 2.10?

   Jörgen Jönsson säger: Ha-ha, det kan man aldrig veta. Jag spelar aldrig, jag skulle aldrig satsa tusen kronor på nånting. Men jag tror vi vinner.

säger: En liten undran.Hur kan du vara på topp så fruktansvärt länge,det känns som om du alltid har varit i landslaget /kram Helena

   Jörgen Jönsson säger: Jag vet inte, man håller sig i form och så är det förstås roligt att spela. Man måste hålla sig i form, det är bara så proffsig som möjligt. Jag spelar i landslaget så länge jag platsar.

Lill-Leif säger: Hej! Vad tycker du om att införa de nya striktare nhl-reglerna i OS-hockeyn?

   Jörgen Jönsson säger: Det tror jag inte så bra, det är för lite stränga regler. Nåt sorts mellanting vore nog bra. Lite tacklingar och hårda tag måste man tillåta.

Jennie i Ängeholm säger: Tjena! Finns det nån chans att du avsluta karriären i Rögle med brorsan? Kom hem och ta upp oss i elitserien!

   Jörgen Jönsson säger: Det är klart att chansen finns, det hade varit skoj om allt funkar. Jag har ett par år kvar med Färjestad och dom ska jag spela av. Men Ängelholm är ju hemma, det är där jag har mina närmsta släkten där. Vi får se helt enkelt.

djmarko säger: Hur känns det att spela i samma lag som brorsan? Det var väl ett tag sen senast.

   Jörgen Jönsson säger: Senast var..ja, när det var det? VM i fjol, förstås. Det är alltid kul att träffa honom eftersom vi spelat i olika ligor och så.

Vranjes säger: Hej Jörgen. Räknar du med en plats i slutliga OS-truppen?

   Jörgen Jönsson säger: Eh, man kan väl aldirg räkna med det. Men jag hoppas ju förstås. Jag ska försöka visa vad jag kan under de här turneringar fram till OS. Det vore en dröm att vara med i ett OS till, jag har ju spelat tret idigare.

Lill-Leif säger: Vilka elitseriespelare tror du kommer att få vara med i OS?

   Jörgen Jönsson säger: Svårt att säga några namn, men en fyra-fem spelare borde ha chansen. Andreas Karlsson, HV 71, är jag svag för, han kan nog ha chansen.

Janne i Karlstad säger: Tjenare! Hur är det nu med snacket om krisen i Färjestad? Finns det nån sanning i det?

   Jörgen Jönsson säger: Nej, det finns ingen sanning i det. Man har alltid tankar och idéer om saker som inte funkar, men det innebär inte att det är nån kris.

Rögle säger: Varför vill du ha en stängd liga? Det betyder att lag som Rögle, MIF, S-AIK inte har något att spela för

   Jörgen Jönsson säger: Jag vil inte ha en stängd liga, jag vill bara ha bättre svensk hockey. Om det är som det är nu kanske det är bra?

ols säger: Hej. vem är straffskytt i svenska landslaget?

   Jörgen Jönsson säger: Oj, det vet jag inte. Men jag tror att Andreas Karlsson skjuter om vi får en straff i kväll. Men det är bara vad jag gissar på.

Jimmy säger: Bengt-Åke och Mats sa för en tag sen att reglerna i NHL skulle göra alla lag i OS defensiva, men borde det inte tvärtom bli väldigt offensivt?   Jörgen Jönsson säger: Ja, klart det blir lättare att anfalla. Jag tror det blir fler indivudella prestationer och det är ju mycket sånt som folk vill se.

axelwf säger: Hej, Jörgen! Vilken svensk spelare är het och smäller in första målet idag?   Jörgen Jönsson säger: Jag gissar på Mika Hannula. Hemmaplan och han har sett het ut.

Jonsson säger: ärligt Jörgen. Vilken är sveriges bästa hockeyarena? och vilken arena i NHL tycker du är den bästa?   Jörgen Jönsson säger: I Sverige är det en underbar stämning i Scandinavium när det är fullt. NHL? Har inte riktigt koll, men en gammal arena som Madison Square Garden var läcker. Det var häftigt att lira där, en nostaligtripp.

Moderator säger: Så tar vi två frågor till till Jörgen...

Schultz säger: Hur kommer det sig att du inte har plockat väskorna och börjat spela i NHL. Många svenskar är ju mer eller mindre kvar där för gott... Det är ju bättre pröjs där borta! Vad får dig att stanna här?

   Jörgen Jönsson säger: Det är det sociala livet, jag och min f amilj trivs oerhört bra här. Pengarna är inte allt. Jag tyckte det var svårt det året jag var i Islanders (1999-2000). Jag har aldig ångrat att jag åkte hem.

Vickan säger: Förresten, hörde att ni bowlade igår, fanns du med i det vinnande laget?

   Jörgen Jönsson säger: Bowling var inte min starka sida i går, ha-ha. Jag landade på nedre hälften kan jag väl säga. Det var Stefan Liv, Rickard Wallin och Fredrik Emwall som vann.

Moderator säger: Stort tack till Jörgen Jönsson - och lycka till i Karjala Cup!

   Jörgen Jönsson säger: Tack för alla frågor, läsare. Nu laddar jag och mina polare i Tre Kronor för fajten i kväll!