Så tycker ni läsare

HOCKEY

På söndagskvällen avgörs Karjala cup när Sverige möter Finland. Hur sammanfattar du turneringen? Vad är en seger egentligen värd?

Gör din röst hörd på Eftersnack!

Här kan du läsa vad ni läsare tycker och tror. Sidan uppdateras löpande under kvällen.

Tack för alla mejl!

Nu upphör den här sidan att uppdateras. Fortsätt gärna diskussionen på vår chatt!

/Eftersnacksredaktionen

-----

Löjligt att se alla dåliga bortförklaringar som de såkallade experterna kommer med. Om domarna tiilåter hakningar och interference så kan väl de svenska spelarna också använda sig av dessa spelförstörande moment. Att Sverige förlorade mot Finland idag beror på två saker: Fredrik Norrena visade vilken världsmålvakt han är, och finnarna var effektivare i powerplay, där ju Sverige för övrigt är pinsamt dåliga.

Att påstå att Magnus Johansson inte skulle platsa i OS är löjligt. Han är Sveriges i särklass mest spelskickliga back utanför NHL och sådana spelare behövs också. Däremot är det riktigt att Per Hållberg bör petas, då han inte håller landslagsnivå.

Kul att Fredrik Emvall fick visa vilken bra spelare han är, det är bara att hoppas att han får chansen trots att han inte spelar i Färjestad.

/Martin

-----

Jag tycker Bengt Arne Gustavsson skall skicka tillbaka Per Hållberg till MoDo eller KB65 var han nu kommer ifrån.

Hur kan en spelare vara så klantig (två gånger)?

Det måste finnas bättre. Tex. Hans Jonsson från Mo Do.

/Anders

-----

Trots man är en finne så måste man erkänna att Fredrik Norrena räddade Finland. Men var är dom svenska målskyttarna, inte på isen i alla fall. För en gångs skull så har Finland lite TUR mot svennerna. Wikegård kan ju hänga sig,, vilken sopa märks å hörs att han har tränat Djurgården

/Jussi

-----

Esa, Pekka och kompani måste ha sett en annan hockeymatch.

Sverige var inte sämre, matchen var inte ens jämn, spelmässigt. Sverige var totalt överlägsna till och med. Trodde allvarligt inte att någon kunde säga att Finland var bättre, oavsett nationalitet.

Däremot så vinner man inga matcher om man inte gör mål i powerplay. Det gjorde Finland. Hade ni vunnit rättvist hade jag sagt grattis =)

/Mattias Jonasson, Göteborg.

-----

Det är bara bröderna Jönsson och eventuellt ”Honken” som ska med till OS. Jörgen är den svensk som varit genomgående bäst i de sista två STORA turneringarna. Han får dock gärna vara fortsatt trött i elitserien.

/”objektivt LHC-lugn”

-----

Snälla nån, sverige var det klart bättre laget. Har sällan sett ett mer patetiskt dåligt finskt lag, 2-6 mot tjecki hemma säger allt, och så idag, suck! Men målvakten räknas han också! Hur många gånger har inte svenska målvakter räddat matcher åt Sverige? Och, för faan Wikegård, börja vara lite objektiv. Kan inte svenska spelare filma ? Det blir bara så jävla mycket hyckleri! Motståndaren gnäller på domaren, svensken ger konstruktiv kritik, vilket jälva skitsnack!

/Färjestad forever!!!

-----

Tre kronor spelar bra dom är bäst.

/Saro

-----

Måste bara säga att Niklas Wikegård är riktigt bra som kommentator, han kan mycket hockey och kommer med många roliga och bra kommentarer. Han lever verkligen med i matcherna och det är mycket roligt att höra. Låt Wikegård få vara med i tv varje gång Tre Kronor spelar!

Wikegård for president!

/Örebroaren

-----

Det är klart att finnarna,tycker att rätt lag vann.Men Sverige ägde dom två sista perioderna,dom var värda att vinna,Wikegård är guld som kommentator,och större hemmadomare får man leta efter.sverige är bäst.

/Fjutte

-----

Jag tycker Sverige gjorde en hyfsad turnering, trots förlusten i dag. Vill bara nämna att Sverige var URUSLA i 5/4 och 5/3, här måste det till en REJÄL förbättring annars vinner vi inga stora turneringar i framtiden. Om jag ska nämna någon spelare, + eller - så tycker jag Johan Davidsson INTE är en center för landslaget, alldeles för petig enligt mitt tycke. Sen är det några backar som inte håller, helt klart, Magnus Johansson må va bra med puck men alldeles för klen i man man spelet, Per Hållberg likaså.

/Anders Eriksson

-----

Det är bara att hålla med om att domarna har hållt en fruktansvärt dålig nivå. Hur kan Petrasek åka ut för den där tacklingen till exempel? Ryssarna måste ha gått på samma filmskola i Moskva eller nåt. Varför är folk så negativa när det gäller Wikegård? Han säger åtminstonde som det är, han är verkligen hockeykunnig, han är en just person också, snackade med han i globen första gången han träna Djurgården, då berättade han för mig och en kompis hur vi skulle få autografer av spelarna. Hoppas att han tar över Tre Kronor vid ett senare tillfälle.

/Stebro

-----

Wikegård är den bästa kommentatorn ever!

Fatttas nu bara att han gör nytta i Södertälje SK, då är allt fullbordat. Attitydernas mästare i särklass. Mer sånt!

/Lelle

-----

Först, ishockey är tillfälligheternas spel.

Ta er tid att titta på dagens match mot Finland igen så får ni se.

Allt detta tänkande och i efterhand, av "kloka gubbar" bakom ett bord, konstruerade genialiska spelsekvenser är bara nys!

Vem hinner fundera på bråkdelen av en sekund?

Nej, det är riktigt, inte ens en hockeyspelare klarar det!

Grunderna, de grova linjerna och idéerna finns inövade och genomsnackade, men sen kommer det som skiljer agnarna från vetet, att göra det oväntade, och det är då det händer saker.

Vilka spelare av dagens lag som platsar i OS?

Ja, det får vi se närmare turneringen i fråga, men en sak är säker, inte skall ni sportjournalister tro att alla NHL-lirare är så bra som ni fantiserar om!

Det bevisade om inte annat förra säsongen eller hur?

Säsongen innan den var de stora stjärnor, kom hem till Elitserien och var mediokra, for i år tillbaka och se, vips så är de stjärnor igen!!!

Sim-sa-la-bim...

Så enkelt är det inte, de är lika bra / dåliga / som i fjol det är bara det att omgivningen är likadan.

Nej, vilja slår "klass" alltså skall vi spela ihop en stomme från Elitserien och krydda den med de vi vet lyfter vilket lag som helst och det är inte många "over there"...

/Lennart

-----

Sverige var sämre 2-1 --- thats is inget snack

tröttsamt mad all snack om om om ..... detta är igen sparkboll där

allt är bara en tillfällighet - Finland var bättre !

hälsar Esa och Pekka

-----

Hur kan man bryta en hockey match för lokala nyheter ? Jag tror att UR sände ett program i den andra svt kanalen???

/Per

-----

Jag måste säga att denna s.k expert Wikegård pratar skit som vanligt. Mannen som alltid har KLAGAT på ryssar och tjecker för att dem filmar till sig utviningar och tycker att dem är SÅ osportliga. Mannen hyllar och tycker att det är jätte bra, när det är en svensk som gör det på slutet. Du är för fan pinsam jävla sopa!!!!!!!!!!!!!!

/Vesa

-----

hej hej...sverige borde utnytjat sina chanser bättre och skjutit mera...jag tycker att Magnus Johansson var bra hela tuneringen lung och stabil och borde få chansen att vara med i OS, borde dock ha gjort ett par mål under karjala....

/Johan

-----

Märks tydligt att det är olika typer av folk. En del älskar Wikegård och en del inte. Jag har alltid gillat Wikegård för han säger vad han tycker och skiter fullständigt i om någon inte håller med honom. Han står för vad han säger och är förbannat bra på att analysera samt förklara hur spelarna ska göra ute på isen även i kommentatorshytten.

/Tobias

-----

Nu vet hela Sverige hur det känns att vara leksing i dagens elitserie. Få domslut emot sig, spela fem mot tre utan att göra mål, att ha en målvakt mot sig som gör sitt livs match och vara ineffektiva framför mål. Med andra ord dunka huvudet mot en stenvägg. Dock så är skillnaden att Tre Kronor har en coach som tar initiativ.

Fem plus till Wikegård som komentator. Det är vad SVT behöver, en patriot.

Dock så är Härenstam skickligare än Lindeborg. I alla fall mer färgstark.

/”Leksing tills jag dör”

-----

Behåll detta gänget och låt dem få en chans. Inga proffs, de bara förstör lagandan.

/OS GULD

-----

Hörni som klagar på kommentatorerna och efterlyser objektivitet.

Lägg ner!

Objektivitet ska det vara när två inhemska lag spelar.

Nu är det landskamp med SVERIGE mot ett annat land som sänds i SVENSK television. Klart som fan det ska vara partiskt då!

Den finske kommentatorn i finsk tv var garanterat rejält partisk han

också, vilket är som det ska vara.

/Grumpy

-----

Det är så här,vad vet ni om hockey igentligen????

OK,enligt Wikegård "enligt mig duktig på hockey"Hållberg får ta på sig det målet,men vad vet ni,,ni är så snabba på att klanka ner,tror ni att det är bra för han som gjorde det???tror inte ni att Hållberg vet vad han gjorde fel,jag menar han spelar ju på elitnivå,kanske ni också gör det eller??? han om någon vet nog vad han gjorde för fel,och ni om några borde väl veta att alla gör fel ibland, även på den nivån,jag menar ni som jobbar på en av sveriges största tidning gör ju det,"genom att tro ni vet allt" sluta någongång,man blir bara trött....

Ni skriver dåligt?????Hur skriver ni???????

Mvh Dick Björnell

-----

Ja stackars wikwegård han är en patetisk dålig förlorare tyvärr. Önskar ni hade bättre kommentatorer på svt men kanske kommer det*S*

annars va ju finland bäst som vanligt när det gällde .hoppas sverige kommer igen snart

hälsningar sverige finne

-----

Jag tror att NHL regler i OS skulle vara väldigt positivt, Det är bara tråkigt med alla hakningar. Det känns som att spelarna inte får ut allt medans ishockeyn ser ut som den gör i europa. Tror även att det skulle vara nyttigt för det Svenska landslaget som har många individuellt skickliga spelare.

/Alexander Edström

-----

hej jag tycker melin ska vara med!!!!! han har ju nästan allt!!! en har finlirar teknik o bra skridskoåkning

/Jonas

-----

Vilken match det var ikväll trots förlusten.

Niklas Wikegård är kung..

Att jämföra hockeyn och fotbollen är som att jämföra jennifer ainston och farmen qristina.

Hockeyn i sverige har allt, fotbollssallsvenskan i under all kritik.

Bäst i sverige var Hannula!

/Jerry

-----

Ska domare vara som i karjala cup så är det inget problem för lag som gillar spelförstörande moment,som denna finnmatch nu,en tackling perfekt men vadå akta sig finnska spelaran är ju gjord av glas o kan gå sönder bättre dom får fritt fram o haka o gå på,jag är för att regler säger ifrån om hakningar o dåligt spel för man inte kan hänga med i tempo,

men håller med Norrena gjorde kanonräddningar men finnarna har också en massa tur,o allt är inte tur på en plan i längden.

/En som gillar bra hockey

-----

Markus Ragnarsson borde vara en klar osspelare

/Mikael

-----

Hallo.. Jag tycker att Mika Hannula ska ha en plats han har gjort en bra turnering och har varit bra i HV 71 också.

/SEbastian jOhansson

-----

Det är ju självklart att vi ska ha dom nya NHL-reglerna, för vi har bland dom bästa i världen då det gäller att stå framför målet. Typ Tomas Holmström, kolla sedan hur det ser ut i poäng ligan vem leder jo Daniel Alfredsson tvåan är också en svensk Foppa så jag tror att det skulle bli kanon kul att få se spel i stället för fasthållningar.

/hylle

-----

Undrar hur det låtit av Herr Lindeborg och Wikegård om det varit finland som gjorde det där tacklingen i andra perioden ?

försvara nåt sånt där är bedrövligt av dessa herrar ! det var ju bra att finnarna lyckades tycker jag , men det såg ju nästa att det skulle bli det klassiska , att sverige skulle knipa segern precis i slutet ,, men men nu gick det vägen !

grattis FINLAND !! Hyvä SUOMI !!!

/Marko

-----

Det är för jävligt att andra lag har fördelen av domare, spelare som filmar, hakar, tacklar oskysst, målvakter som beter sig dumt och mm,mm.

det är inte lätt för Tre kronor att spela och vinna tuneringar. Vi är jämt bortdömda.

/Nicklas Wikegård

-----

Vad jag enda personen som fick totalt fel i huvudet av att titta på svt's hockey sändning?

Niklas wikegård va den sämsta kommentatoren jag någonsin hört.

det gick bara inte å höra att sverige HELA tiden va perfekt, aldrig gjorde fel.

fy fan . så klart djugårdare också

/jonatan östman (finland)

-----

NHL regler bör definitivt införas till OS. Och ännu hellre även till svenska Elitserien.

Det är en så enorm stor skillnad på spelet i NHL och här hemma i Sverige. Alla dem spelförstörande momenten är borta i NHL och farten är många gånger högre. Och sen att det blir så pass många mål som det blir varje match där borta, är ju ingen nackdel det heller. Man vill ju se många mål. Men det viktiga är att alla hakningar, fasthållningar och trippingar nästan har försvunnit helt. Man får se riktig hockey när man kollar på NHL. Och alla riktigt bra lirare gynnas nåt fruktansvärt av dem nya NHL reglerna. Det är riktigt kul att se på.

Men även då domarna är mycket mycket hårdare nu, borta i NHL så är ändå spelet mycket mer fysiskt än i Elitserien. Spelarna trycker på varandra rejält i närkamperna på ett shysst sätt. Precis som hockey ska spelas. Spelarna där borta är inte rädda för att gå in hårt i närkamperna runt sargerna.

Jag hoppas verkligen att svenska hockeyförbundet tar och tänker igenom det här med reglerna och domarna och inser att det behövs NHL regler även här. Men tyvärr så tror jag inte att det finns tillräckligt bra domare i sverige för att klara av det. Det är dags att skaffa proffsdomare nu!

Det var det jag hade att säga. Tack o hej!

/Emil W

-----

Det finns bara två stycken från detta lag som skule plattsa i OS-laget...möjligtvis tre. Dessa tre spelare är isåfall Andreas karlsson, Björn Melin och Mika Hanuula..dom e riktigt bra och internationella..finns en till som är i närheten och det är berglund..och så måste ja säga att ja älskar wikegårds syn på hockey..håller med han i det mest där..och till slut...vilken himla dommare som dömer utvisning på kanske årets underbaraste tackling...

/Kinnarps arena sektion O rad 2 nummer 30/31.

-----

Det finns en som platsar i os-laget T.Salo!

Men konstigt nog inte i karjala.

/Bulan

-----

Tre Kronor gjorde en helt klar väl godkänd, om än inte riktigt lysande, match

mot Finland. Med lite mindre flyt för Norrena hade vi vänt igen.

Att få några bra matcher är viktigt.

Ta ut Jönssons i OS-truppen

/Ulrika

-----

Är det inte dags att ge Staffan Lindeborg ett jobb som städare på SVT i stället, han är ju inte med i matchen som kommentator, ge Wikegård en riktig bisittare i stället!

/Mange

-----

Kan tycka att Sverige spelade bättre än Finland i vissa lägen (trots att jag är finne o håller på Finland), men vill bara säga att kommentatorerna ska själva ha en spark i arslet! Att kunna säga att där "satt den" när en finnen tacklades o hamnade på baken... Att förnedra på det sättet som han gjorde, var bara en anledning till att heja på Finland!!!! =)

/"Svensk finne...."

-----

Jag är finländare och kan konstatera att Finland inte var värda segern. Men det handlar trots allt om att göra mål och Finland åstadkom ett mål mer än Sverige. Det har ofta varit stolpe ut för Finland genom åren, medan Sverige har haft den där turen som Finland saknat. Signifikativt var väl när Sverige hade en puck på mållinjen. I vanliga fall slinker dom puckarna in i finländsk kasse. Men man behöver väl inte bara tala om tur heller, de finländska lejonen kämpade trots allt helhjärtat hela matchen.

Jag såg att det var någon som hyllade Lindeborg & Wikegård. Angående Wikegård så har jag alltid gillat hans stil, såväl i studion som i kommentatorsbåset. Men idag var han fruktansvärt gnällig. Det var påtagligt tycker jag. Han gnällde ofta på domaren och jag håller med, domarens insats var inte bra. Men ideligen påpekade Wikegård på småsituationer som borde resultera i finländsk utvisning. T.ex. "där plockar finländaren bort den svenska forwardsspelaren, det kallas för interference." Han slutade aldrig! Sen fick man inte ens glädjas åt Norrenas plock på slutet! Den skulle Wikegård definitivt placera i facket "turplock". Norrena skulle ta bort sitt smil, köpa lott och vad nu Wikegård yrade om.

Skärpning Wikegård! Det är visserligen en Finland-Sverige match och det är klart man är engagerad. Men du är kommentator och ska åtminstone försöka vara något objektiv. Det var något som Hegerfors & Ankan kunde bemästra. Dom tråkmånsarna slår du med hästlängder. Men försök vara lite mindre anti-Finland nästa gång. Det är trots allt en massa finnar i Sverige som hör på dina refarat.

Vill bara slutligen påpeka att Sverige har just nu bättre spelare än Finland på "europaarenan". Finland har dominerat Euro hockey tour i flera år. Men är det Sverige som ska ta över den taktpinnen nu?

/Jenkki

-----

Jag kan säga varför Sverige förlora pga. Sveriges spel i första perioden vi hade ett bra tyck men så kommer utvisngarna som sabbade totalt genom att sänka Sveriges tryck på Finland och sen kan det också bero på Finlands målvakt hur många räddningar??? Minst 40 på 2 perioder jag menar om ett lag spelar som Sverige gjorde i dom 2 sista perioderna så ska det stå 5-1 till Sverige det var ett lysande spela men räckte inte till. också pga. dommarna

Visa ut en svensk för en lysande tackling. Annars var det ett snyggt mål och hoppas vi kan mosa finnarna i Sweden hockey games.

/fläskbullen

-----

heja finland

/Pasi

-----

Tre Kronor är vinnare trots uddamålsförlusten. Finnarna kan tacka Norrena för vinsten. Tre Kronor var bättre på allt och med lite flyt hade både tvåan och trean suttit.

Hur sjukt som helst att domaren tog dömde utvisning på josef boudemien. Klockrenare tackling får man leta efter.

/MP

-----

Dålig agerande av Bengt-åke, varför inte ta ut Liv tidigare. varför vänta så länge ,Svagt

/Mikael

-----

Alla som inte håller på Sverige tycker att deras kommentatorsprestation inte riktigt är ok. Public television...inte med dessa herrar...

/Markku GBG.

-----

Sverige förlorade pågrund utav för få LHC spelare i Landslaget, Jag tycker inte Davidsson och Liv platsar, tyvärr. En seger i karjalacup höjer nog självförtroendet lite. De spelare som platsar i OS är: Magnus Johansson, Jörgen Jönsson, Magnus Kahnberg, Kenny Jönsson Resten är NHL spelare, EN målvakt platsar också, Holmqvist, Tack.

/Christoffer, ett troget LHC fan.

-----

Håller med signaturen Linus.

Tre kronor är inte längre folkets utan sponsorernas lag.

Sparka alla börsmäklare på Ishockeyförbundet och tillsätt nån som har ett gediget intresse för idrott. Och täpp samtidigt till truten på Jörgen Jönsson så vi slipper höra hans idiotiska föslag om en stängd elitserie.

/ Janne

-----

enbart för att tanten b-å gutafsson är lagledare för SVENSKA LANDSLAGET vi skulle ha slutat spela i första perioden med denna dommare krav måste ställas svenskar åkerut för hostningar och finnar åker inte ut för hostningar slutsats en hemma dommare LAGLEDNINGEN MÅSTE PROTESTERA DIREKT OCH INTE SITTA OCH TA EMOT SVENSKARNA SKULLE HA ÅKT IN PÅ PLANEN OCH LAGT SEJ PÅ RYGG OCH VÄNTAT PÅ EN ANNAN DOMMARE

/Arne

-----

En fullständigt ointressant turnering, som SVT försöker haussa på värsta TV3 manér.

/Thomas

-----

Davidsson gjorde inte ett vettigt byte idag, varför envisas med att köra med en spelare byte efter byte, när han inte får något uträttat.

/Peder

-----

Tragiskt att Niklas Wikegård får kommentera hockey. Karln är så jädra sjukt partisk att man mår illa. Jag håller på Sverige, men en kommentator ska ta mig fan hålla sig inom gränserna. Det var speciellt en sak jag reagerade kraftigt på, nämligen när en svensk fick en tackling så börja han skrika "utvisning" men sen när en finne fick en crosschecking i ryggen så tyckte fanskapet att det var "bra jobbat". Karln är så jädra lost så det finns inte, en riktig loser som coach och så självgod att man mår illa.

/Tål inte Wikegård

-----

Sverige förlorade för att Finland hade större vilja och Norrena var ett stort skäl dessutom. Visst, Finlands mål kom i powerplay och de skapade inte allför många chanser. Det är farligt att börja backa hem för tidigt men jag tycker inte att Finland direkt bjöd in Sverige på det sättet som man ofta gör i det läget. Sverige fick slita för att skapa chanserna och när de väl kom var Norrena där.

Det var ingen i Sverige som tog tag i det hela och visade att de skulle vinna. I och med att Sverige kommit tillbaka från underläge mot både Tjeckien och Ryssland verkade de ta för givet att det skulle gå med automatik även den här gången. Men icke sa Nicke.

Är det någon från idag som ska bort när vi kommer till OS är det i mitt tycke inte någon spelare utan Niklas Wikegård. Han kan säkert mycket om hockey men istället gnäller han på domaren och kommer med retfulla kommentarer om motståndarna. Det märks ganska tydligt att han alltid vinklar allting så att Sverige ska framstå på bästa sätt. Det är inget fel med det när man är en svensk kommentator om det görs snyggt, men det blir så genomskinligt att det han säger inte alltid speglar matchbilden. Han kunde bli lite mer informativ som kommentator istället. Annars kan han börja tigga om att få tillbaka jobbet som Djurgårdentränare. Fast det skulle väl leda till vattenflaskor ute på isen och Djurgården i Allsvenskan nästa säsong om han inte kan ändra sin attityd där heller.

/Rosvolainen

-----

HEJA HEJA FINLAND!!!!!

Klart de ska vinna, de är ju bäst!!! O vilken fest det blir i Helsingfors ikväll!!! Önskar jag vore där!!!!!!! =)

Suomi, Suomi..... Finsk Sisu!

/Sussu

-----

Plocka bort Odya och sluta att knuffa på Finnarna när de hela tiden trycker upp hanskarna i ansikter på oss, slå till

ordentligt istället.

/Ingmar

-----

Alexander Ovechkin är en mycket lovande hockey spelare. Han kommer från Ryssland. De har en stor förmåga att få fram underbarn:Pavel Bure,Alexander Ovechkin,Evgeny Malkin,Ilya Kovalchuk mm. Dessa spelare saknar svensk hockey. De har inga matchvinnande typer. Forsberg tex behöver duktiga spelare med sig för att kunna vända en match. Men Kovalchuk, Ovechkin vänder matcher nästan helt själva. Tex:Då Capitals spelade mot Devils och Alexander Ovechkin gör två mål och Capitals vinner med 2-3. Eller Atlanta vs Tampa Bay då Kovalchuk gör 4 mål. Dessa spelare behövs i Sverige men det är för snålt med att ta upp talangfula ungdomar. Dessutom är svensk hockey för dåliga på att åka skridskor, jämnfört med ryssland där tom 4:e linan åker snabbare än de svenska s.k snabbskrinare.

Tyvär är detta sant. Vad kan detta bero på??

/Asta

-----

Sverige förlorade för att finnarna fick haka och interfera hela tredje perioden, bedrövlig domarinsats! Det blir mycket roligare och publikvänlig hockey med nolltolerans.

/Håkan

-----

Det är självklart att Karjala Cup betyder något! Sverige en mycket bra insats över lag och är värda att vinna turneringen. Tyvärr är vi för dåliga i powerplay och förlorar därför matchen mot Finland. Sport handlar om självförtroende, därför betyder alla vinster något, speciellt mot ärkerivalerna Finland. Jag vill se fler spelare som jobbar för laget även utan puck. Det var en del spelare som ikväll åkte och ”alibi-spelade”, det har vi inte råd med. Årets Karjala Cup var mycket bra, Sverige gjorde en mycket bra turnering, fortsätt bygg på den stommen så vinner vi Euro Hockey Tour. Krydda med ett par rollspelare från NHL så går vi långt i OS också. Keep on skating!

/ Schrimpo

-----

Patetiska domare i Europa....löjeväckande att se dessa tomtar till domare i Europa på internationell nivå. Framförallt ryssar o tjecker.

Svenska domarna är väl hyggliga men fortfarande ljusår från NHL-domarna. Problemet för Tre Kronor är ju dock att man inte kan få svenska domare ;-). Nu är det bara brottning och vedhuggning. Och när väl en spelare får in en perfekt tackling (läs Petrasek) så får han 2 minuter. Man vet inte om man skall skratta eler gråta....

Att man kommer köra efter NHL bedömning i OS är helt rätt. Bengt-Åkefår tycka vad han vill. I NHL spelar man numera ISHOCKEY. Såg ex Montreal-Toronto senast i natt. Stenhård match i högt tempo, massor av smälla på och tekniskt lir, men knappt en fasthållning, hakning eller interference. För min del blir det ENBART NHL och OS i hockeyväg resten av säsongen. Vedhuggnings och fastållnings festivalerna i Moskva, Globen och VM får inte mig till TV-soffan.....

/TOMAS ALSTERLAND

-----

Det var ju helt KLAAART det bättre laget som vann, Finland gjorde ju 2 mål mot endast 1 för Sverige !!!!

Varje match är viktig, vad turneringen heter, spelar väl ingen

roll ?

/Harri

-----

Måste bara säga att Staffan Lindeborg och Niklas Wikegård är bland dom bästa expertkommentatorerna som finns i Sverige. Väldigt underligt att så många ger dom minus i betyg, antar att det är för att dom inte vet vilka det är, och troligen inte ens såg matchen.

/ Adam

-----

En vinst i Karjala-cup innebär väl inget mer än att förbundet tjänar några fler kronor som kan omsättas i nån logé eller nån get-together för några sponsorer som är totalt ointresserade av hockey.

Tycker också att man skulle satsa på idrotten hockey och inte på canal + och gå ner till omkring 30-35 omgångar av elitserien. Det skulle fullständigt slå ut fotbollen och föra den tillbaka till var den var på 80-talet med minimala publiksiffror, man ser redan nu att folk börjar förstå vilken fruktasvärt dålig standard det är på svensk fotboll och allsvenskan och det ihop med ett bättre serieupplägg skulle gör hockeyn tokhet i Sverige. Skulle man sedan göra det lättare för lag från allsvenskan att byta plats med elitserielagen så som det är i fotbllen skulle det gynna hockey otroligt mycket och det skulle skapa en strid både i botten och toppen.

Visst kan man titta lite på dom nya reglerna i NHL men man ska inte glömma bort att det är hockey som spelas och det är ett fysiskt spel utan primadonnor men skulle det gynna "lirarna" skulle man nog kunna vara hårdare på det spelförstörande momenten i hockeyn. Men man ska akta sig att plocka för mycket från NHL vilket man redan gjort i svensk hockey och på förbundet som verkar tro att allt handlar om att vara som NHL. Man har försökt att totalt döda klackkulturen i svensk hockey med att införa cheerleaders, musik i VARJE spelavbrott, bygga minimala ståplatser, svindyra biljettpriser, souvenirer som endast ska liknas med dom i NHL mm.

Ta tillbaka hockey till oss intresserade och skit i alla slipsar och tv-tittare!!!!!

/Linus

-----

Karjala cup är ungefär lika intressant som dressyr-vm. Det märks att hockeyförbundet är ett fattigt förbund som måste dra in pengar på alla möjliga grejer. Det är för mycket skitturneringar med medelmåttiga spelare. Dessutom är det för många omgångar i elitseriehockeyn. Snart är det väl en om dagen. Står inte heller på förrän Fagerlund står och säljer t-shirts utanför Globen.

Om hockey nånsin ska kunna matcha fotboll i status måste man göra så här:

1. Gå ner till 30 omgångar i elitserien som det var på 80-talet. Då höjs intresset inför varje omgång. Nu är det ju match varannan dag ibland och en vanlig match i serielunken är ett riktigt sömnpiller för dem som orkar

betala 200 spänn för en biljett. Fortfarande funkar konceptet i obygden där inget annat finns att göra, men snart upptäcker också de att man blir mätt.

2. Spela VM vartannat år, OS vartannat (som VM och EM i fotboll). Blir det prestige att vinna så kommer också de bästa spelarna dit.

3. Ha max två småturneringar per år (Swe hockey games, Karjala cup, Izvezia och allt vad de heter).

4. Höj kvalitetskravet till VM alt. kör med för-VM. Hur kul är det att se Sverige möta England och vinna med 20 mål?

/Krutov

-----

Ta vilken spelare som helst i den här svenska truppen och sätt ihop dom med foppa, näslund, lidström och sudin så tror jag att inte en enda hade gjort bort sig. Det handlar inte om att platsa tycker jag, det är väl det att göra skillnaden. Och i Karjala truppen så finns det inte många som skulle kunna vara skillnaden mellan vinst och förlust i en eventuell final mot Kanada, Tjeckien eller USA.

/Tobias

-----

Vinst i Karjala Cup är viktig. Alltid när man ställer upp i en turnering är det viktigt att vinna och prestera bra.

Definitivt är Joel Lundqvist en man för OS truppen. Honken också. Annars är det tunt.

/Sir Flyers