Brunflos chock – vill värva Igor Larionov

Ryske legendaren: Jag är öppen för alla förslag

HOCKEY

Brunflo IK fick nobben av Brett Hull.

Nu jagar division 1-klubben ryske legendaren Igor Larionov, 44.

Jo, det är faktiskt helt sant.

– Jag är öppen för alla förslag, säger Larionov till Östersunds-Posten.

LEGEND TILL BRUNFLO? I fjol tackade Igor Larionov för sig efter en fantastisk hockeykarriär. Nu kan han vara på väg mot comeback – i Brunflo IK.

Tommy Samuelsson, värvningsansvarig i Brunflo, har bestämt sig.

Han ska ta en hockeylegend till Jämtland, om så bara för några enstaka matcher.

– Jag jobbar för att få hit en världsspelare och fylla hallen. det skulle vara oerhört kul att lyckas, säger han till ÖP.

Nära uppgörelse med Hull

I förra veckan var han nära att nå en uppgörelse med Brett Hull som bland annat lockades med golfspel i Skottland och Spanien.

Nästa spår är Igor Larionov, en av världens bästa hockeyspelare genom tiderna. Skulle Samuelsson lyckas med sitt spektakulära värvningsförsök innbär det att två medlemmar ur Sovjets berömda superfemma med Sergej Makarov, Alexsej Kasatonov, Vjatjeslav Fetistov och Vladimir Krutov har representerat Brunflo.

Säsongen 95/96 gjorde Krutov, då rejält på dekis, 18 matcher för klubben.

Till och med styrelsen i Brunflo undrar om Samuelsson är riktigt klok.

Driver vingård

– De undrade om jag hade slagit huvudet hårt. Under mötet i torsdags ringde jag till min kontakt i USA och han sa då att Brett Hull inte kände sig helt okej och valde därför att inte komma. Min kontakt frågade då om vi var intresserade av Igor Larionov i stället. Då höll någon av gubbarna på att ramla av stolen, skrattar Tommy Samuelsson.

Igor Larionov, som avslutade NHL-karriären i Detroit förra våren, driver en vingård i USA och vill lansera sin produkt i Europa. Kan Samuelsson ordna en affärskontakt är det inte omöjligt att Larionov kommer till Sverige och spelar några matcher för Brunflo i promotionsyfte.

– Jag har mycket att göra för tillfället och många uppdrag inbokade framöver. Om jag ska åka över till Sverige och spela några matcher så kan det inte bli förrän i januari eller februari, säger Larionov till Östersunds-Posten.

Öppen för förslag

– Jag är öppen för alla förslag. Jag är ännu inte insatt i vad den klubben har för affärsuppgörelse att erbjuda. Jag kan inte lova någonting nu.

Får Brunflo nobben även av Larionov så går jakten vidare.

– Jag ger mig inte förrän jag får hit en stjärnspelare på något sätt, lovar Samuelsson.

Pierre Bokvist