Drömmen blir verklighet – Igor Larionov till Brunflo

” Jag ska spela två matcher med laget”

HOCKEY

Drömmen blir verklighet.

Hockeylegenden Igor Larionov, 44, är klar för lilla Brunflo IK.

– Jag ska spela två matcher med laget i januari. De datum vi har bokat stämmer perfekt för mig, säger Larionov till Östersunds-Posten.

KLAR FÖR SPEL Igor Larionov kommer till Sverige och Brunflo för att spela två matcher i januari. Jo, det är faktiskt sant.

Brunflo är på väg att ro i land årets PR-kupp i svensk hockey.

I går la division 1-klubben fram sitt erbjudande till Larionov – och nu talar allt för att ryssen verkligen kommer till Sverige i vinter.

- Ja, den plan som jag lagt upp med Brunflo känns bra. Det blev ett väldigt intresse för det här. Nu vill jag ligga lite lågt innan jag beslutar mig definitivt nästa vecka, säger Larionov till ÖP.

Kostar inte en krona

Drömövergångenkostar inte Brunflo en krona.

I stället är det en ren affärsuppgörelse där Larionov får chansen att marknadsföra sina produkter i Sverige och Norge.

– Det går ut på att jag får chansen att marknadsföra mitt vin. Men även en dvd som blir klar i december. Det är en film om mitt liv som ishockeyspelare.

Larionov ser dessutom fram emot att besöka Sverige igen.

Debuterar 22 januari

– Det är nog 10 år sedan. Jag ser fram emot att komma dit igen. Det skulle vara kul att träffa Uffe Dahlén igen också. Jag har ju spelat med honom i NHL. Jag vet att han bor i regionen där jag ska spela.

Om allt går som det ska debuterar Larionov borta mot Jämtland 22 januari, och tar avsked redan tre dagar senare hemma i Klanghallen mot Kramfors.

– Jag är i rätt bra form och tränar minst två gånger i veckan. Att spela två matcher passar perfekt. Det blir en kul utmaning, säger Larionov till ÖP.

Läs också:

Pierre Bokvist