Utfryste Wahlberg tillbaka – men problemen fortsätter för Brynäs

Boork: Han klarar sig undan med godkänt

Foto: Scanpix.
Kritiserad. Leif Boork har det hett om öronen som Brynäs-tränare efter det tuffa beslutet att bänka några av lagets fixstjärnor.
HOCKEY

Utfryste centerstjärnan Mikael Wahlberg var tillbaka, men problemen fortsätter för Brynäs.

På måndagskvällen ville en stor del av sportbladet.se-läsarna se tränarprofilen sparkad – och nu erkänner Boork att laget störts.

– Kanske lite grand att det finns med i bilden, säger han till SVT.

Under eftermiddagen kunde sportbladet.se avslöja att Leif Boork och Mikael Wahlberg under ett möte rensade luften efter de senaste dagarnas turbulens.

Efteråt bestämde Boork att Wahlberg – trots hård straffträning dagen före match – skulle spela i kväll mot Luleå.

– Det var inte lätt för honom att gå in när så mycket fokus varit på honom, men jag tycker att han klarar sig undan med godkänt, säger Boork till TT.

Petade Tommi Miettinen och Daniel Casselståhl placerades på nytt utanför laget och Boork ville inte på matchpresskonferensen kommentera stjärnornas framtid i klubben.

2–6 i Gavlerinken var en tung smäll för Brynäs som rasat rejält i tabellen och direkt efter slutsignalen höll Brynäs-ledningen ett tio minuter långt extra internsnack innan massmedia tilläts komma in för intervjuer.

– Det är självklart tungt när vi förlorar, men för mig var det mest roligt att vara tillbaka. Jag ser fram emot att spela ishockey nu, sa Wahlberg själv efteråt.

Sent på måndagskvällen ville hela 36,9 procent av sportbladet.se-läsarna se Boork sparkad som Brynäs-tränare.

Samtidigt har tränarprofilen även ett stort stöd, 52,3 procent vill att Brynäs helt enkelt ska spela vidare med det lag Boork tar ut.

Luleå tog sin fjärde raka seger, viktiga poäng som spelats in under en intensiv bortaturné. Matchvinnaren Karl Fabricius, som gjorde 4-2 och 5-2 i den andra perioden, längtade...hem.

– Ja, man är lite trött på hotellsängar nu.

Anders Burström