Akut likviditetskris

– i Tingsryds AIF

HOCKEY

Ishockeyklubben Tingsryds AIF är i akut likviditetskris, skriver Smålandspostens nätupplaga. Föreningen saknar pengar till att fullfölja säsongen i en av de sex division I-serierna, där laget nu ligger på andra plats.

På föreningens hemsida finns en lägesbeskrivning där styrelsen beskriver situationen. Ökade lönekostnader i kombination med minskade intäkter från publik och sponsorer anges som de tunga orsakerna till de akuta pengaproblemen.

”Vår förhoppning, vår energi och vårt arbete går ut på att finna lösningar som skall göra det möjligt att fortsätta verksamheten”.

Styrelsen hoppas finna finansiärer som vill och kan stödja verksamheten under den nu kritiska perioden och skapa en solid ekonomisk bas.

Alternativet är att omedelbart avveckla A-laget och satsa på ungdomsverksamheten.

Säsongerna 2000/01 och 01/02 var mycket framgångsrika sportsligt men inte juridiskt. Flera eldsjälar ingrep och lyckades då avvärja ett akut konkurshot, en helt ny styrelse fick sanera en urusel ekonomi och skapa ordning i verksamheten. Tre före detta ledare dömdes i februari 2003 till vardera åtta månaders fängelse för medhjälp till grovt skattebedrägeri – undanhållande av skatt för spelarlöner. Hovrätten ändrade domarna till villkorliga i kombination med samhällstjänst respektive dagsböter.

TT