Domaren var full – avbröt matchen

Hockeyskandal i går: ”Såg ut som Bambi på hal is”

HOCKEY

Linjemannen fick inte döma sista perioden.

Anledningen: Han var full och inte kapabel att döma matchen.

– Han luktade sprit. Otroligt. Jag har hållt på med hockey i 18 år och aldrig varit med om något liknande, säger det ena lagets lagledare.

Match i en lägre seniorserie i Mellansverige i går eftermiddag. Men tillställningen blev en absurd historia och slutade i en tragedi.

Hemmalagets lagledare tillika speaker på matchen berättar:

– Jag fokuserar vanligtvis inte så mycket på domarna. Men jag märkte snabbt att den ena linjemannen ramlade hela tiden. Sedan hade han svårigheter att komma upp på skridskorna igen, berättar lagledaren.

”Höll i sargen”

Den första perioden och andra perioden fortsatte med smådråpliga händelser där den berörda linjemannen hade stora svårigheter att klara av sin uppgift på isen.

– Han höll sig i sargen långa stunder och hade inte så stor koll. Mina spelare sa direkt att det luktade alkohol om linjemannen, säger hemmalagets lagledare.

Lagledarens uppfattning om den onyktra linjemannen delas av en ledare för det gästande laget.

– Ja, det stämmer. Speciellt de spelare som tekade kände en stark alkoholdoft, säger han.

Linjemannen hamnade i allt fler konstiga situationer på isen och ofta var han ivägen för spelarna. En gång blev han liggandes på isen länge efter att han blivit tacklad av en spelare i gästande lag.

Grova misstag

Och när han försökte att resa sig ramlade han flera gånger när balansen gav vika.

– Det såg stundtals ut som Bambi på hal is. Men det allvarliga i saken är att han gjorde några grova misstag. Han blåste offside när det inte var offside och visade konstiga tecken och gester med armarna, säger lagledaren.

Plockades bort

I den andra periodpausen träffades de båda lagens lagkaptener. De gav ett ultimatum till domartrion; ta bort linjemannen från matchen - annars spelar vi inte sista perioden.

Huvuddomaren och den andre linjemannen valde att plocka bort kollegan från isen.

De fortsatte matchen med två-domarsystem.

Linjemannen anser att han inte alls var onykter.

Avvaktade rapport

– Jag hade inte druckit något. Jag slog huvudet isen i första perioden - det var därför jag klev av till tredje perioden, säger linjemannen.

Sportbladet pratade i går med distriktsförbundet, men de ville avvakta rapport från arrangerade förening innan de tar ställning om linjemannens domarframtid.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM