Brynäs tog femte raka

Veteranerna avgjorde derbyt

HOCKEY

Brynäs succéform håller i sig.

Femte raka vinsten kom under lördagen i derbyt mot Leksand. Och det var veteranerna som gjorde det.

Tommy Sjödin, 41, satte 1–0 på pass från Ove Molin, 35, och vid 3–0-målet var rollerna omvända.

– Alla i laget vet sina roller och följer dessa. Vi är svåra att möta just nu, sade Brynäsveteranen Tommy Sjödin efter matchen.

Både Leksand och Brynäs hade starka insatser i ryggen till lördagens match. Brynäs kom med sex matcher i svit utan förlust och fick också en smakstart i Leksand, mycket tack vare sina två äldsta spelare.

Ove Molin, 35, åkte upp på Brynäs vänsterkant och väntade kallt ut Leksandsbackarna innan han spelade snett bakåt till en helt omarkerad Tommy Sjödin, 40, som pricksköt 1–0 för Gävlelaget.

– Alla mål är viktiga och visst är det skönt att få en bra start i matchen, sade Sjödin.

Leksand dominerade resten av perioden men hade fasligt svårt att skapa heta målchanser. Hemmaspelarna blev konstant utstyrda i sarghörnen och slog dessutom ofta en passning för mycket i stället för att avsluta.

Brynäs tog över matchen i andra perioden sedan en omarkerad Daniel Hermansson gjort 2–0. Tredje Brynäsmålet var lite ”tack för senast” mellan Sjödin och Molin. Denna gång var det Sjödins tur att göra en uppåkning och spela fram Molin som från nära håll tryckte in pucken. Ridå för Leksand.

– Efter vårt andra mål kändes det som vi kontrollerade matchen helt. Leksand lyckades inte skapa något alls. Det system vi spelar tar en stund att lära och det kräver disciplin av alla. Nu fungerar det som det ska, sade Sjödin.

Brynäs har inte förlorat sedan 2 januari och är ett av de formstarkaste lagen i elitserien just nu. Bara målskillnad skiljer Brynäs från slutspel.

– Även när vi hade lite tungt efter juluppehållet och förlorade tre raka matcher kändes det som att vi var på gång. När vi nu har chansen att nå slutspel för första gången på fyra säsonger får man ännu mer energi och just nu är det riktigt roligt att spela. Jag tror att de andra lagen tycker det är tungt att möta oss, sade Sjödin.

Leksands chanser att undvika kvalserien blir allt mindre. Med elva matcher kvar att spela har Leksand, som åter är tabelljumbo, tio poäng upp till Timrå.

Sportbladet-TT ([email protected])