Larionov gjorde Brunflo till vinnare

HOCKEY

Han har vunnit alla stora hockeytitlar.

Nu har han vunnit en svensk division 1-match också.

Legenden Igor Larionov bjöd inte på någon stor uppvisning i Klanghallen i Brunflo i sin comeback – men den 45-årige superstjärnan fick ändå taket att lyfta i ishallen när hemmalaget vann ödesmatchen mot Kovland med 5–2.

Larionov presenterade sig i första bytet. Med en magnifik passning på 20 meter hittade han rätt på klubbladet på Nisse Bergström som direkt skickade pucken till en fristående Jonas Lund som klippte in pucken i mål. 1–0 efter 25 sekunder.

Larionov och hans Big Red Machine med de sovjetiska radarkompisarna Sergej Makarov och Vladimir Krutov kunde inte ha gjort det bättre.

– Det var en drömöppning. Jag är mycket imponerad över hur skickligt Nisse Bergström och Jonas Lund agerade, sade Larionov, som även spelade fram till avslutande målet då han med en flip-passning friställde Jonas Lund som elegant dundrade in 5–2.

Massor av guldmedaljer från ryska ligan, sju VM-guld, två OS-guld, tre titlar i NHL:s Stanley Cup och en seger i Canada Cup – ja, det är en meritlista som fick 1500 jämtlänningar att satsa 200 kronor på en hockeyfest i Klanghallen i Brunflo.

De som hade hoppats få se Igor Larionov lira uppvisningshockey blev nog lite besvikna. Matchen betydde allt för mycket för båda lagen eftersom Brunflo och Kovland slåss om den tredje platsen som ger fortsatt spel i Allettan.

– Att spela med Igor Larionov är ju en dröm. Vilken kille! Han har inte bara fantastiska kvaliteter som spelare, han är en urhärlig kompis också, sade kedjekamraten Nisse Bergström.

Efter matchen passade Larionov på att gratulera Kovlandsspelaren Markus Sjöberg till en fin insats sedan de båda spelarna fått pris som matchens bästa spelare. Och faktum är att den förre Timråspelaren var nära att stjäla showen från den rysk/amerikanska superstjärnan.

Larionov har ett tufft program under sin korta comeback på hockeyisen. Redan på onsdagskväll väntar nästa division 1-match mot tabelljumbon Kramfors.

– Jag orkar. Jag ser redan fram mot den matchen. Jag brukar alltid spela bättre i den andra matchen när det är så här tätt på given, säger den sympatiske ryssen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM